Execució d’apps Android: el nou Greal

Compartir

The Verge es fa ressò del rumor que Microsoft podria introduir compatibilitat amb l’execució d’apps Android tant en Windows Phone com en el Windows de sobretaula, controlant les apps que s’executen mitjançant una secció en la seva pròpia botiga d’aplicacions.

Es considera que la clau de l’èxit per a una nova plataforma mòbil és la disponibilitat d’un nombre abundant i tipologia variada d’apps, cosa extensible també als sistemes operatius de sobretaula (pocs empren un Morph OS en ordinadors Apple Mac antics amb poques opcions de programari de productivitat). I les plataformes de nova creació tenen dificultats en aquest sentit, en no ser una aposta segura per als desenvolupadors.

La solució passa, la majoria de les vegades, per poder executar apps d’una altra plataforma amb més quota de mercat i, per això, també amb més varietat d’apps, i que sigui prou oberta com per a permetre i facilitar el transvasament d’apps. Dues són les que compleixen amb la primera premissa i només una també amb la segona: Android, deixant a la cuneta iOS per poc obert.

Executar apps d’Android mitjançant una màquina virtual com si fossin natives i podent accedir als mateixos serveis que en un terminal amb Android natiu, ha estat la solució adoptada per BlackBerry en el seu OS 10, per Jolla en Sailfish OS, i sembla que també per Tizen. I ara, i segons revela The Verge, podria tocar-li el torn a Microsoft.

Segons fonts no revelades properes a la companyia de Redmond i citades pel rotatiu online nord-americà, Microsoft estaria estudiant el facilitar l’execució d’apps Android tant en la seva plataforma mòbil Windows Phone com en la versió de sobretaula de Windows.

Solucions de programari no li falten i, de fet, executar apps Android sobre Windows no és cap missió impossible a dia d’avui gràcies, per exemple, a BlueStacks, una màquina virtual amb versions per a Windows (des d’XP fins a 8) i Mac OS X.

Segons les fonts de The Verge, Microsoft optaria per controlar les apps que s’executin d’Android a través de la seva pròpia botiga d’aplicacions en comptes de facilitar als usuaris l’accés a Google Play.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: