Èxit de la primera hackathon de Girona
Bona participació i objectius acomplerts en una primera edició que va superar les expectatives dels organitzadors.
La setmana passada fou de descans per als organitzadors de la primera hackathon de Girona, que es va celebrar el cap de setmana del 8 i el 9 de març després d’intenses setmanes de preparació i d’una esgotadora recta final fins a la celebració de l’esdeveniment.
El resultat final no pot ser més positiu: més assistència de l’esperada i calculada durant les primeres passes de concepció i materialització del projecte, i objectius de la jornada complerts amb escreix.
El plantejament d’aquesta hackathon diferia d’altres en què no es plantejava de sortida com un concurs, si no com una activitat col·laborativa en la qual tots els participants s’havien d’encarregar d’una part del projecte comú concebut per a crear, finalment, una aplicació funcional.
I el resultat d’aquests més de dos dies de treball intens s’ha materialitzat en eShopinion, un servei en línia que permet als clients de comerços a Internet puntuar les botigues i comentar-ne els productes i l’atenció al client.
De fet, ara els organitzadors de l’esdeveniment s’han de qüestionar sobre la continuïtat del producte que han concebut i materialitzat entre tots els participants, ja que ha estat perfectament dissenyat i construït, i es pot tirar endavant com a iniciativa comercial.
Una engegada, doncs, que infon confiança i dóna peu a pensar que la segona edició ja es comença a coure com els bons àpats, a foc lent.
Tot seguit us deixem amb algunes instantànies de la hackathon:
La sala de treballa, en plena efervescència
En plena feina, definint l’aplicació i materialitzant-la
En primer pla, un dels participants de la hackathon concentrat en la seva tasca
La sala on es va celebrar la hackathon vista des de l’exterior
Detall d’un dels rètols de la sala
Notes sobre l’aplicació a desenvolupar, diagrames de flux… notes de treball
Una de les taules on els participants treballaven
Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic
- FutureBuds: els auriculars que saben quan te’ls has tret - 7 de març de 2019
- Paymo, el primer smartphone-cartera veritablement digital - 7 de març de 2019
- Mobile World Congress: algunes conclusions interessants - 4 de març de 2019