Èxit total del nou iPod 3G

Compartir

Apple anuncia que ha venut a tot el món un milió d’exemplars del nou telèfon només en el primer cap de setmana de la seva sortida al mercat.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – A aquestes alçades, pocs dubten del fenomen de masses que ha suposat l’iPhone d’Apple, i poc es pot afegir al tema. El nou iPhone 3G sembla haver arribat per fer l’impensable: batre les marques del primer iPhone deixant el llistó més alt si és possible.

I és que si l’anterior model va trigar 74 dies en arribar a la marca del milió d’exemplars venuts, el nou iPhone 3G només ha trigat un cap de setmana en arribar a aquesta xifra màgica. És clar que el primer iPhone es va presentar inicialment només als Estats Units, mentre que aquest nou model ha estat des del seu llançament disponible a més de 20 països com Espanya, Mèxic, Regne Unit, Japó o Austràlia a més dels Estats Units. Un major nombre de compradors potencials que li dóna un avantatge enfront de l’anterior model.

El nou iPhone haurà seduït sense cap mena de dubte a molts nous clients, però tampoc dubtem que bona part dels seus usuaris actuals s’han decantat per actualitzar el seu iPhone tan bon punt ha sortit el nou a la venda.

En alguns països com Espanya, el fet que el terminal d’Apple s’hagi fet esperar (encara que els més impacients han aconseguit tenir-lo gràcies a la “importació paral·lela”) també ha generat un desig més gran entre el públic, augmentat pels elogis i les crítiques favorables de la major part de la premsa especialitzada.

Enfront de l’anterior generació de l’iPhone, el nou model compta amb compatibilitat 3G, GPS integrat, i la versió 2.0 del firmware que inclou compatibilitat amb Microsoft Exchange ActiveSync i la capacitat d’executar les més de 800 aplicacions de terceres parts ja disponibles a la nova App Store.

I precisament l’App Store tampoc és aliena a aquest èxit: des de la seva estrena a finals de la setmana passada, els usuaris han descarregat fins a 10 milions d’aplicacions del repositori en línia d’Apple per a l’iPhone i l’iPod Touch*. Actualment trobem uns 800 programes en aquest servei, dels quals una quarta part s’ofereix gratuïtament.

* En aquest cas, l’usuari ha d’adquirir l’actualització a la versió 2.0 del firmware de l’aparell.

Guillem Alsina