Explorer 8, Firefox 3 i Chrome: lluita de navegadors

Compartir

L’any vinent, la competència entre navegadors Web farà saltar espurnes. En realitat, continuaran saltant espurnes perquè ja enguany ha començat el nou enfrontament entre tots per veure qui es queda amb la major quantitat d’usuaris, quelcom que de moment segueix tenint Microsoft i àmpliament, malgrat que cada vegada amb una mica menys de força.


Analía Lanzillotta – D’una banda, hem vist el llançament de la nova versió del navegador de Mozilla, el Firefox 3 i per l’altra, l’aparició del Chrome de Google, el senyor dels cercadors que cada vegada incursiona en més sectors de la Web i que aquest cop ho va fer en els navegadors.

I el 2009, ve la nova versió de l’Internet Explorer, que si bé ja està la seva versió beta i la ve anunciant des de fa uns mesos, i fins i tot s’estimava que per aquests llançaments es podria avançar uns mesos, el director general de Microsoft Internet Explorer, Dean Hachamovitch, va anunciar en el seu mateix bloc una data més precisa de quan estaria enllestit l’IE8: seria durant el primer trimestre de l’any, és a dir entre els mesos de gener i de març.

Amb això Microsoft planejaria recobrar part del mercat perdut. Uns anys enrere, l’Internet Explorer comptava amb gairebé el 90% dels usuaris que navegaven per la Web, però ara aquest percentatge ha davallat un 15%, amb el que compta amb el 75%, mentre que Firefox, el seu principal rival, ja va pujar al 20% del mercat.

Així que l’any vinent serà decisiu per a la companyia de Redmond en el món dels navegadors ja que aquí es veurà si el seu nou IE8 té les eines necessàries per complir amb les expectatives dels usuaris i recuperar els internautes perduts.

Font:

Informática MasterMagazine > Actualidad – informática

Guillem Alsina