eyeOS es llança a la conquesta del núvol amb la seva versió 2.0

Compartir

Cloud ComputingEl sistema operatiu online compta amb el suport d’IBM i Telefónica, i buscarà seduir també els usuaris offline.

Redacció – Malgrat que encara no ha estat anunciada a la seva pàgina web, si que ha estat presentada oficialment la versió 2.0 d’eyeOS, l’escriptori en línia que busca portar un desktop informàtic habitual (per exemple, l’escriptori dels nostres Windows, Linux o Mac OS X) a l’interior d’un navegador fent-lo accessible des de qualsevol lloc del món*.

A diferència de Chrome OS, Google Docs, Office Online o altres productes basats en el núvol, eyeOS no consisteix en una aplicació concreta o en un navegador/sistema operatiu (o una altra eina) per accedir al núvol, sinó en la implementació d’un sistema operatiu complet, del qual tindrem accés al seu escriptori gràfic (com abans comentàvem, mitjançant el navegador) i a les aplicacions que inclou, a més de poder ampliar les seves funcionalitats amb més programes escrits per terceres parts.

Aquesta nova versió 2.0 ha estat reescrita des de zero amb la velocitat d’execució posada en el punt de mira. A més d’aquest aspecte, també s’ha millorat la sincronització del treball online amb el treball offline.

la reescriptura del codi font ha facilitat que el sistema s’estalvii un 95% de les crides remotes que executava amb anterioritat, pel què ha d’intercanviar moltes menys dades amb el servidor i, per tant, ofereix millor rendiment en connexions amb un ample de banda limitat com són les que emprem en mobilitat.

Ben apadrinat

eyeOS 2.0 neix ben acompanyat: a més de diverses administracions públiques catalanes que han adoptat o tenen plans per adoptar aquesta plataforma, dos gegants de les telecomunicacions com són Telefónica i IBM s’han aliat a la jove start-up catalana, que precisament gràcies a Big Blue obrirà oficines als Estats Units. Aquest fabricant inclourà eyeOS en una sèrie dels seus servidors System Z com a plataforma de cloud computing.

Des d’eyeOS, i per als clients d’IBM, s’ha posat en línia un lloc web específic en el qual hi podran trobar informació, recursos i suport.

* Podem trobar una versió de demostració a Internet, per a la qual només haurem de registrar-nos, malgrat que encara funciona amb la versió 1.8. D’altra banda, també podrem descarregar una versió per a instal·lar en el nostre propi servidor.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)