Fabricants pressionen a Google per a que no fabriqui el seu propi mòbil

Compartir

AndroidAndroid i el futur Chrome OS podrien quedar-se sense el suport de la indústria si Google segueix amb els seus plans de fabricar i vendre un mòbil sota la seva pròpia marca.

Col·laboradors – La majoria dels fabricants estan reaccionat amb indignació davant l’intent de Google de comercialitzar el seu propi telèfon mòbil als EUA. Pel que sembla, el gegant de les cerques ha “ressuscitat” el projecte del Google Phone i comercialitzaria directament el terminal amb contracte als EUA (a través de T-Mobile) i lliure a la resta dels països.

El rumor es va encetar ja fa unes setmanes quan Google va entregar a alguns dels seus treballadors un prototip de mòbil per a conèixer les seves impressions. Fabricat per HTC, el “Google Phone” que podria ser batejat com a Nexus One, compta amb una ranura per a targes microSD, Wi-fi i Bluetooth 2.1. A més funcionaria sobre les bandes GSM/GPRS/EDGE amb UMTS/HSUPA i la seva pantalla seria una mica més gran que la dels actuals Android que podem trobar al mercat, 3,7 polzades. Així mateix incorpora una versió més avançada d’Android.

Davant dels primers rumors, Google va afirmar que estava testejant diversos prototips de terminals que servirien per a anar avançant en el desenvolupament de noves prestacions que serien integrades en Android. Va frenar la tempesta, però el fabricants ja estaven alertats.

Fa pocs dies es coneixia que el terminal ja havia estat certificat per l’entitat reguladora de telecomunicacions nord-americana i per tant a punt per arribar al mercat i novament es van disparar les alarmes.

Els fabricants van tornar a mostrar la seva preocupació al què Google es va remetre a la versió oficial. Tot i això, tret d’HTC que es troba al darrere del model, demanaven més explicacions. Creuen que l’entrada de Google en aquest mercat enfonsaria un segment que està creixent magníficament i en el que alguns han apostat per a la seva recuperació econòmica, com Motorola.

Un pas en fals

Portaveus dels fabricants que es neguen a ser citats, creuen que aquest seria un pas en fals de Google i dubten que finalment es produeixi. Tot i això, ahir Reuters revelava que el terminal podria posar-se a la venda durant les hores prèvies al CES, el 6 de gener i a través de T-Mobile.

Segons la seva opinió, si Google es decidís finalment a vendre el seu propi “Google Phone” podria trobar-se que altres fabricants no estiguin disposats a vendre “clònics” i abandonin aquest mercat. Però les conseqüències podrien anar més lluny, alguns dels fabricants també estan presents en el segment dels netbooks i amenacen amb no integrar Chrome en aquests dispositius, temorosos que el següent pas de Google pogués ser crear el seu propi portàtil.

Analistes del mercat no descarten que a despit dels seus desmentiments finalment Google crei el seu propi mòbil. Aquest pas li donaria més control sobre el mercat i seria fidel a aquesta estratègia que durant els darrers temps ha barrejat elements propis d’Apple amb altres de Microsoft.

El que és segur és que si Google dóna aquest pas, la indústria s’enfronta a un nou contendent que podria fer-se un lloc ràpidament en el mercat emparat per la seva marca… quelcom que en aquests moments de crisi és el que menys desitgen els altres fabricants.

Font:

NoticiasDot.com

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)