Facebook compleix un any com a companyia pública sense previsió de recuperar la seva cotització inicial

Compartir

Un any després que l’empresa fundada per Mark Zuckerberg -i encara sota el control d’aquest- sortís a la borsa patint una gran patacada, la situació no ha millorat excessivament i les diverses iniciatives que ha pres per redreçar la situació no han obtingut els resultats esperats.

Imatge cortesia d'Andrew Feinberg a Flickr sota llicencia Creative Commons

Imatge cortesia d’Andrew Feinberg a Flickr sota llicencia Creative Commons

En el moment d’escriure aquestes ratlles, la cotització a la borsa de cada acció de la xarxa social fluctua al voltant dels 26 dòlars per títol, molt lluny d’aquells 38 dòlars en què se les havia valorat ara fa un any per a la seva sortida al NASDAQ, el parquet de la borsa de Nova York especialitzat en empreses tecnològiques.

De llavors ençà, hi ha hagut moments pitjors (entre agost i novembre del 2012 va baixar diverses vegades dels 20 dòlars per títol) i altres de millors (per damunt de 30 entre gener i febrer d’aquest mateix any), però els nois de Mark Zuckerberg no han sabut guanyar-se la confiança d’inversors i especuladors en Wall Street, tot i haver-ho intentat de diverses maneres: actualitzant les seves apps mòbils per satisfer les expectatives d’un públic que es considera serà crucial en el futur esdevenidor de la xarxa social, introduint publicitat en aquestes apps, obrint la seva missatgeria instantània a internautes que no estan donats d’alta en la xarxa social, entrant en la competició dels cercadors (Graph Search) i, més recentment, ‘apoderant-se’ d’Android amb Facebook Home… o almenys intentant-ho.

Per què es va produir la davallada de la seva cotització tot just entrar en el parquet del NASDAQ?

Més que parlar de davallada, podríem parlar de regularització. El preu de compra inicial de les accions havia estat sobrevalorat, inflat per interès de Morgan Stanley, entitat de crèdit financer dependent del banc J.P. Morgan. El que va fer el mercat va ser tornar a la realitat als responsables de Facebook, començant per Mark Zuckerberg.

El gran problema d’invertir en una empresa com la de la famosa xarxa social és que aquesta té potencial, però per tornar els crèdits rebuts i donar beneficis, trigarà molt de temps… alguns parlen fins i tot de més d’un segle, amb la qual cosa no és estrany que els inversors s’hagin posat nerviosos.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: