Facebook compra Titan Aerospace

Compartir

La seva intenció és fer arribar Internet a determinats llocs del món on ara no hi arriba, donant acollida a La Xarxa a 5.000 milions de nous internautes.

Perduts a les estepes siberianes, al desert del Sàhara o al bell mig de l’oceà Atlàntic, sempre pot sorgir l’oportunitat per penjar una bona fotografia que acabem de fer en el nostre compte de Facebook o de Google+. I, naturalment, en llocs remots com aquests la cobertura per accedir a la Xarxa de xarxes acostuma a brillar per la seva absència.

És per això que alguns dels grans actors d’Internet han pensat en iniciatives per fer arribar Internet a aquests racons del globus, que no per inhòspits deixen de tenir visites de turistes que, en moments determinats, poden voler connectar-se a Internet.

És el cas de Google, que fa ja algun temps va dir que estava pensant en cobrir amplis espais amb cobertura subministrada des de globus. Ara és Facebook la qual, en el marc de la iniciativa Internet.org es llança a aquesta tasca.

L’objectiu del projecte Internet.org és arribar a connectar a 5.000 milions de persones a tot el món que actualment no tenen connexió a la xarxa, eliminant les barreres que tenen els països en vies de desenvolupament per estar connectats.

El principal problema és la manca d’infraestructura ja que la majoria de les operadores no aposten per països en vies de desenvolupament per l’alt cost que els suposa respecte als escassos beneficis. Doncs bé, aquí és on entrarien Facebook i Titan Aerospace.

Segons es comenta, la compra de Drones de Titan Aerospace suposaria portar serveis d’Internet a determinades parts del món a un cost molt inferior al dels satèl·lits.

Titan Aerospace posseeix drones que volen a 20 km d’alçada i s’alimenten d’energia solar oferint una autonomia de 5 anys, pel que serien adequats per a la vasta tasca de portar Internet a 5.000 milions de nous internautes.

Esperem que aquest projecte segueixi endavant i que dos terços de la població mundial pugui tenir Internet d’una forma econòmica i ecològica.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: