Facebook es disputa ser el primer lloc web del món amb Google

Compartir

Des de principis d’any, ambdues empreses s’han anat alternant en el número u del rànquing d’Alexa.

Denostat per molts, el rànquing de llocs web d’Alexa és malgrat tot pres com a referència per mesurar l’èxit dels llocs web, i la seva primera posició molt cobejada. Des de fa anys, aquesta era un monopoli de Google, però el qui n’ha estat el número dos durant molt de temps, la xarxa social Facebook, fa mesos que va començar a disputar-li seriosament la posició d’honor al cercador.

Tot va començar a mitjans de l’any passat i, tret d’un breu període de temps en l’estiu, Google i Facebook es van anar alternant en la primera posició de la llista.

Malgrat que ocupar aquest lloc queda a la pràctica com un títol honorífic, no deixa de revestir una certa importància el ser considerat com el lloc número 1 d’Internet. Per a la pràctica totalitat dels internautes que coneixia o havia sentit a parlar del rànquing d’Alexa, que Google ocupés aquest lloc significava, efectivament, que la companyia de Mountain View era la primera empresa d’Internet.

Googlejar és un terme que ha passat al lèxic popular com a sinònim de buscar a Internet. Si Facebook es consolida en el primer lloc del rànquing Alexa, serà un pas més en la seva evolució per substituir a Google en l’imaginari popular com a primera espasa de la Xarxa de xarxes, i això també significa tenir més influència en diversos aspectes comercials que podrien anar en detriment dels nois de Sergey Brin i Larry Page.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: