Facebook es mou en la VoIP

Compartir

La companyia de Mark Zuckerberg està oferint als seus usuaris nord-americans d’iPhone la funcionalitat de realitzar trucades de veu a altres usuaris de la seva app de missatgeria.

Facebook comença a desplegar la seva solució de VoIP entre els usuaris nord-americans d'iPhone. Imatge de Jaysin Trevino a Flickr sota llicència Creative Commons

Facebook comença a desplegar la seva solució de VoIP entre els usuaris nord-americans d’iPhone. Imatge de Jaysin Trevino a Flickr sota llicència Creative Commons

Segons informen diversos rotatius en línia, després d’oferir un servei de missatges de veu als usuaris canadencs, Facebook ha començat a oferir als usuaris nord-americans del seu Messenger que executen aquesta app en un iPhone, la possibilitat de realitzar trucades de veu sobre IP al més pur estil Skype.

Tot i l’acord que la companyia de la xarxa social homònima manté amb Microsoft per tal d’oferir compatibilitat amb Skype en el seu servei a través dels ordinadors de sobretaula, sembla que Zuckerberg i els seus poden preferir fer més endavant aquesta guerra en solitari.

Si unim la gran base d’usuaris de Facebook al fet que des de fa una mica més d’un mes, per a usar el seu client de missatgeria instantània no cal ser usuari registrat de la popular xarxa social, dona la sensació que la gegantina companyia està preparant esglaonadament el terreny per a la seva entrada en la “guerra de la VoIP”, un camp en el qual es preveu una gran àrea de negoci en un futur proper.

Els seus principals rivals seran, com no, una Microsoft enfortida per l’adquisició de Skype ara fa gairebé dos anys, i en favor de la qual ha “matat” el seu veterà Messenger, i una Google els Hangouts de la qual estan guanyant terreny entre els usuaris.

Es desconeix si aquesta ampliació del servei arribarà fora de les fronteres nord-americanes i quan ho farà. Tampoc se sap si més endavant s’hi inclourà la possibilitat de realitzar videoconferència i si aquesta podrà ser feta entre múltiples usuaris.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: