Facebook es postula com a editora de jocs per a plataformes mòbils

Compartir

La companyia de Mark Zuckerberg llança un programa per promoure el descobriment de jocs de petits i mitjans desenvolupadors en les seves plataformes mòbils.

Facebook fa un nou esforç en l’àmbit mòbil per atraure usuaris que, de passada, li poden deixar alguns diners extra a la caixa: actuarà com a editor de jocs de petites i mitjanes empreses desenvolupadores.

Grans noms de la industria dels videojocs com Zynga, GameLoft o Rovio han fet l’agost a base de jocs mòbils sense grans pretensions gràfiques, també sense un argument molt complicat (ans tot el contrari, amb accions repetitives i arguments molt monòtons), però que inexplicablement han atret milions de jugadors.

Fins a la data, Facebook ha estat una espectadora passiva d’aquests èxits, almenys pel que fa al seu paper com a empresa, si bé com a plataforma per jugar, la xarxa social creada per Mark Zuckerberg és força reeixida, i qui més qui menys dels que hi som, hem rebut alguna invitació per jugar algun cop.

La proposta de Facebook és senzilla: fer d’editora de petites companyies productores i desenvolupadors individuals, encarregant-se de la promoció i facilitar el descobriment del joc als usuaris. Evidentment, d’aquí Facebook se’n traurà probablement una comissió, amb el que aquesta nova iniciativa suposarà un ingrés extra a les seves arques. No obstant, la companyia no ha revelat els costos que tindrà per als desenvolupadors, però cal pensar bé en una quota fixa molt petita, bé en un percentatge dels guanys que podria oscil·lar sobre el 30%.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: