Facebook està provant amb el joc online per augmentar guanys

Compartir

Les apostes, així com els jocs d’atzar, podrien donar a la companyia de Mark Zuckerberg una nova via d’ingressos, tot i que també li podrien ocasionar una imatge negativa i nombrosos inconvenients legals en haver de treballar amb les normatives de cadascun dels països.

Un "m'agrada" de Facebook

Un “m’agrada” de Facebook

Les Illes Britàniques tenen fama que en elles s’hi pot apostar per tot; si quan parlem d’apostes sobre el món del futbol de seguida ens ve a la ment l’apostar per un guanyador, a qualsevol britànic aficionat a les apostes li vindrien al cap una infinitat de possibilitats: resultat, nombre de faltes d’un equip, nombre de targes, llançaments de córner, minut en què es marcarà el primer gol, minut en què es produirà la primera falta,… i així fins a l’infinit.

L’apostar pràcticament forma part de la societat britànica, quelcom reflectit fins i tot en el món de la literatura (què si no una aposta provoca que Phileas Fogg se’n vagi a passejar per tot el món en 80 dies o menys?) i, per tant, és lògic que si Facebook volia fer un test sobre com funcionaran les apostes en la seva xarxa social, i fer-ho fora dels Estats Units (on el tema del joc també dóna molt -i valgui la redundància- de joc), el lloc indicat és la Gran Bretanya i/o Irlanda.

El rotatiu irlandès Independent informa que l’empresa Paddy Power d’aquell mateix país, està desenvolupant una prova pilot en el Regne Unit amb una app per a què els usuaris de Facebook en sistemes d’escriptori puguin apostar amb diners reals. Aquesta prova servirà per avaluar el rendiment de les apostes en línia i estendre-la a altres apartats i països.

Aquí Facebook s’hi pot jugar (i mai millor dit) una part d’imatge, ja que a no poques persones no els farà gràcia que la xarxa social es pugui convertir en un ‘antre’ de joc, una pràctica que molts troben reprovable i perniciosa.

De la mateixa manera, els nois de Mark Zuckerberg s’hauran de barallar amb les diferents regulacions de cadascun dels països al respecte, i és possible que les mateixes aplicacions hagin de ser diferents per a un territori i per a un altre, depenent de les lleis nacionals de cadascun.

En definitiva, un possible moviment que podria dur a terme Facebook i que, probablement per a avaluar les seves conseqüències, s’està portant de moment com una simple prova.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: