Facebook estén Graph Search

Compartir

L’eina de cerca de la xarxa social, encara en fase beta, s’estén a tots els usuaris que tinguin la interfície del servei en anglès nord-americà.

Facebook ha anunciat l’inici del desplegament de Graph Search entre els usuaris de la xarxa social que tinguin la interfície del servei online en anglès nord-americà. Graph Search, l’eina de cerca interna de Facebook, encara es troba en fase beta de desenvolupament.

Als usuaris que tinguin així configurat el seu compte a Facebook, els sortirà a la part superior dreta de la pantalla i juntament amb les preferències de seguretat del seu perfil, un avís que Graph Search estendrà el seu ús i que poden modificar la seva configuració de seguretat dels continguts que pugen a la xarxa, per triar què és el que aquesta eina podrà presentar del seu perfil i què no.

Des de Facebook apunten que l’experiència amb Graph Search, una eina de cerca i descobriment social, serà única i personalitzada per a cada usuari individualment, i que els resultats de la mateixa cerca diferiran segons qui la realitzi, ja que es basaran en les relacions d’amistat i altres factors basats en les connexions del perfil.

Personalment, i amb la interfície de Facebook configurada en un idioma diferent de l’anglès nord-americà, avui mateix el sistema m’ha mostrat l’advertència sobre la configuració de seguretat, malgrat que he comprovat que encara no tinc accés a Graph Search. És possible que l’advertència m’hagi estat mostrada perquè el següent pas és desplegar-lo a la resta dels usuaris, independentment de la llengua en què treballin.

Aquells que tinguin pressa per provar la nova eina, poden canviar la seva preferència idiomàtica a anglès nord-americà (compte amb no configurar anglès britànic ni qualsevol altra variant), ja que el desplegament de Graph Search no està limitat geogràficament, només lingüísticament. Posteriorment, i en qualsevol moment, poden tornar enrere en aquesta configuració i disposar de Facebook en qualsevol dels altres idiomes en els que està disponible la xarxa social.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: