Facebook guanya batalla contra spammers als tribunals

Compartir

Una companyia dedicada a l’enviament de Spam als usuaris de Facebook entre d’altres haurà d’enfrontar-se al pagament d’una multa de 873 milions de dòlars a la coneguda xarxa social, una resolució que la companyia d’Internet considera exemplaritzant.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En declaracions realitzades a través del bloc oficial de la companyia, Facebook es felicita pel resultat del judici, enviant un clar missatge a la resta dels spammers que empren aquesta xarxa social per enviar els seus missatges: no hi haurà pietat. A Facebook diuen ser conscients que Adam Guerbuez i Atlantis Blue Capital (els acusats) no podran fer front a la quantiosa multa de 873 milions de dòlars imposada pel jutge federal Jeremy Fogel, però això no serà obstacle per a què la companyia recapti tot el que li sigui possible. El missatge és clar: qualsevol que s’atreveixi a fer el mateix corre el risc de perdre-ho tot.

Facebook és considerada la xarxa social amb més èxit actualment, i en el rànquing d’Alexa (reconegut com a inexacte però pres igualment com a referència per la majoria de les publicacions en línia) ocupa el cinquè lloc a nivell mundial. Es calculen entre 130 i 140 milions d’usuaris per a aquest servei en línia…

Caldrà veure durant les properes setmanes/mesos si els spammers s’esporugueixen davant d’aquesta resolució legal, o bé si per contra decideixen que sentar aquest precedent pot ser perillós en donar un exemple a altres serveis d’èxit, amb el que podrien redoblar els seus esforços atacant aquesta xarxa social tan coneguda i utilitzada.

Guillem Alsina