Facebook Home ja disponible… juntament amb imitacions

Compartir

L’expectació que ha generat el nou programari de la xarxa social de Mark Zuckerberg juntament amb la limitació en els models de terminal amb els quals és compatible, han provocat l’aparició de clons i eines que juguen amb el seu nom per tal d’aconseguir descàrregues.

Probablement, les imitacions són tan velles com ho sigui la primera marca registrada de la història, però és avui en el marc de l’anomenada “societat de consum” quan està aconseguint el seu clímax. A més de roba i altres complements personals (com ara perfums), també es falsifiquen smartphones i altres dispositius tecnològics. I, l’últim, les apps de mòbils.

Almenys això és el que està passant amb Facebook Home. El llançament, aquest passat divendres dia 12, l’expectació que havia generat entre els usuaris i la disponibilitat només per a un determinat nombre de terminals (Samsung Galaxy S III i Note II, i HTC One X i One X+) han fet que a la darrera novetat de la xarxa social de Mark Zuckerberg li hagi sortit un “germà bastard”, una app que no ha estat desenvolupada per la companyia de Mark Zuckerberg però que aprofita una gran semblança en el nom i funcionalitats.

Aquesta app és Facebook Home Official, la qual -i lluny del seu nom- no té relació amb cap desenvolupament de la companyia de Mark Zuckerberg, però que instal·la quelcom semblant en el nostre terminal. Això si, amb publicitat que beneficia el seu creador, que s’amaga darrere del pseudònim PersonalGroups.

Altres apps que juguen amb el nom d’aquest darrer desenvolupament dels nois de Mark Zuckerberg són Facebook Home News (les últimes notícies sobre Facebook Home i accés al nostre compte a la xarxa social, res més) o Homebase – Facebook Home Theme (un lock screen amb l’afegit de certes funcionalitats de Facebook).

Des d’aquestes ratlles, i en vista que l’estrena de Facebook Home amb l’expectació que ha aixecat, també pot ser aprofitat per cibercriminals per a introduir les seves creacions en els terminals dels internautes, recomanem la màxima precaució abans de descarregar-se una app que digui ser l’autèntica Facebook Home.

Des d’imatica.org, posem a la vostra disposició l’APK (arxiu instal·lable) de Facebook Home, ja que aquest encara no es troba a disposició dels usuaris a Google Play fora dels Estats Units, per si el voleu provar abans de que surti del país nord-americà.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: