Facebook Home: lleugera millora malgrat que insuficient

Compartir

Cauen en picat les descàrregues de l’app i launcher de la xarxa social per a Android tot i la lleugera millora en la nota atorgada a la Play Store, i mentre, l’HTC First podria ser cancel·lat.

Facebook Home

Poc ha millorat l’apreciació que el públic consumidor té de Facebook Home, la darrera creació dels noia de Mark Zuckerberg per a convertir un smartphone Android (tot i que no qualsevol, només uns models determinats) en tot un ‘Facebook Phone’ en el programari del qual, el rol més destacat és l’activitat en la famosa xarxa social.

A la Play Store de Google, el ritme de descàrregues ha davallat notablement respecte als primers dies de disponibilitat, i malgrat que l’app fou actualitzada aquest passat divendres dia 10, això només va aconseguir un petit augment momentani en les descàrregues, que al llarg d’aquestes darreres hores semblen tornar al seu ritme habitual.

Si bé també ha millorat la puntuació mitjana que els usuaris atorguen a l’app (de 2,2 a 2,3 sobre 5), aquesta contínua sense aprovar. I el més preocupant per a Facebook és que la davallada en el nombre de descàrregues també es nota en el nombre de valoracions tot i la millora en la nota; si en un article anterior publicat en aquest mateix rotatiu el 24 d’abril ens referíem a 12.524 valoracions, a hores d’ara aquestes sobrepassen amb prou feines les 17.000, un increment de menys de 250 valoracions per dia quan n’havia obtingut una mitjana de més d’un miler al dia durant els primers dies de disponibilitat.

Definitivament, Facebook Home no serà un producte de masses, però és que no s’acaben aquí les males notícies per a la companyia de Mark Zuckerberg: davant de les baixes vendes de l’HTC First (el primer terminal en muntar Facebook Home de sèrie com a interfície d’usuari), l’operadora nord-americana AT&T ha rebaixat el preu d’aquest aparell de 99 dòlars a 0,99

Segons el rotatiu BGR la debacle en vendes ha estat tal que AT&T descatalogarà el terminal en breu, convertint-lo probablement en un dels fiascos més sonats de la indústria en els darrers anys. I, a això, cal afegir-hi la minva de credibilitat i imatge que patirà la companyia de Mark Zuckerberg, la qual esquitxarà a una HTC que no es troba precisament en el seu millor moment en vendes -malgrat que si que ha aconseguit gran quantitat de crítiques positives gràcies a un excel·lent HTC One-.

Potser, d’aquí a un temps, Facebook Home sigui vist restrospectivament com un dels errors de càlcul més grans de Mark Zuckerberg.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: