Facebook Home no aprova

Compartir

La nova app de la xarxa social de Mark Zuckerberg ja porta més de mig milió de descàrregues, i la valoració dels usuaris la deixa, pels pèls, just per sota de l’aprovat.

Facebook Home arriba al mig milió de descàrregues

Facebook Home arriba al mig milió de descàrregues

Abans d’atacar el tema d’aquest article, esmentar que el nombre de descàrregues de Facebook Home no és comparable al d’altres apps perquè, a diferència d’aquestes, la darrera creació de la xarxa social només està disponible per a una sèrie de terminals molt determinats (Samsung Galaxy S III i Note II, i HTC First, One X i One X+), mentre que les altres apps disposen d’un ventall de terminals molt més ampli.

A més, si bé la majoria de les apps són simplement això, aplicacions que es llancen des de la interfície del telèfon, Facebook Home és una cosa diferent, ja que modifica aquesta mateixa interfície i la forma en què l’usuari interactua amb el sistema.

Dita això: les descàrregues de Facebook Home han superat el mig milió, una xifra gens menyspreable tenint en compte els punts anteriors, però que queda molt lluny dels 1.000 milions d’usuaris que té la xarxa social. Aquesta fita ha estat aconseguida pels nois de Mark Zuckerberg en cinc dies.

El “problema” el trobem amb l’acceptació que està tenint l’app ara mateix: dels 12.524 usuaris que havien valorat l’aplicació fins ahir, 6.594 ho havien fet amb una sola estrella (el grup més nombrós), 1.699 amb dues, 1.248 amb tres, 963 amb quatre, i 2.020 amb cinc (màxima puntuació). Sobre 5, la nota global és de 2,2 pel que Facebook Home no arriba tan sols a l’aprovat.

La recepció del nou programari de la companyia de la xarxa social no està sent gaire bona, i les crítiques es dirigeixen principalment al launcher, el llançador d’apps. El que potser molts usuaris no entenen o no volen veure, és que Facebook vol deixar en un segon pla les apps del sistema per centrar l’activitat amb el telèfon al voltant de la xarxa social, les actualitzacions i activitat dels nostres contactes i pàgines preferides, i per això els ha donat tot el protagonisme, robant-li-ho a les apps.

Si bé Facebook Home ha tingut fins ara poca influència positiva en la cotització borsària de Facebook, de continuar les crítiques podria convertir-se en un llast que l’enfonsaria encara més.

Els inversors semblen poc tolerants a fallades de la multinacional de Mark Zuckerberg i, en canvi, acostumen a valorar els seus èxits amb una pujada momentània per tornar novament a una cotització que es mou sobre l’eix dels 24 dòlars, dotze menys que el seu preu de sortida al mercat.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: