Facebook “imposa” el seu Messenger als usuaris mòbils

Compartir

La companyia de la xarxa social ha començat a notificar als seus usuaris en alguns països d’Europa la circumstància, segons informen agències.

Els usuaris de Facebook que accedeixen a la xarxa social des dels seus smartphones hauran d’instal·lar l’app Messenger de la mateixa companyia si volen continuar rebent i enviant missatges personals.

Així ho afirmen que, entre d’altres agències, des de Reuters, ja que Facebook no ha publicat fins ara una nota oficial, ja sigui a través del seu blog o en el seu newsroom, l’espai en línia que dedica a publicar notes de premsa.

El que sí que ha fet segons la mateixa Reuters és començar a notificar per escrit sobre la circumstància a alguns dels seus usuaris a Europa, en països com França o Anglaterra entre d’altres.

Des de Facebook no s’han donat dates sobre la transició, però el que estan preparant és que no es puguin enviar ni rebre missatges a través de l’app de consulta de la xarxa social, sinó que per a això es requereixi específicament l’app Messenger.

No ha estat establert encara un calendari definitiu per dur a terme la migració i, com tantes altres iniciatives, és possible que Facebook l’estigui comunicant només a un petit grup d’usuaris per calibrar la seva reacció, ja que és d’esperar que si hi ha massa crítiques (és segur que algunes n’hi haurà), la companyia de Mark Zuckerberg encara podrà fer marxa enrere.

El Messenger de Facebook té moltes menys descàrregues però millor valoració que l’app per a accés a la xarxa social. Potser la intenció de Mark Zuckerberg i els seus sigui la de migrar primer els seus usuaris a aquesta app per a, després, fusionar-la amb WhatsApp.

També hi hauria la possibilitat que vulgui recórrer el camí invers, és a dir, en comptes de portar els usuaris de Facebook a WhatsApp gradualment, pavimentar el camí perquè els usuaris de WhatsApp acabin emprant Messenger quan aquest s’unifiqui amb els serveis oferts per WhatsApp, si és que aquesta unificació s’arriba a donar finalment.

Una altra possible opció que podem estudiar és que Facebook vulgui mantenir les seves dues opcions de missatgeria instantània clarament diferenciades per capturar més quota de mercat entre les dues (WhatsApp i Messenger).

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: