Facebook integra eines anti-assetjament a l’Estat Espanyol

Compartir

A partir d’ara, els qui denunciïn un cas d’assetjament a la xarxa social seran conduïts a una pàgina específica on trobaran consells i ajuda.

L’assetjament a les xarxes socials és un problema seriós en aquests temps d’hiperconnectivitat, sobretot entre els més joves, inconscients molts cops dels perills tancats en un mal ús de les noves tecnologies, i víctimes altres dels seus propis companys i de persones grans que se n’aprofiten.

Facebook ha posat en marxa a l’Estat Espanyol el seu Centre per a la Prevenció de l’Assetjament, una eina que ofereix consells i suport als qui denunciïn un cas d’assetjament a la xarxa social.

El Centre de Prevenció Contra l'Assetjament de Facebook

El Centre de Prevenció Contra l’Assetjament de Facebook

Aquells qui denunciïn un cas d’assetjament a través dels enllaços de denúncia de Facebook, seran dirigits a aquest lloc, tenint així accés als consells sobre què fer si els passa alguna cosa desagradable, recomanacions per als adults que volen ajudar, inclosos guions per encetar converses difícils i fins i tot informació per als qui són acusats d’assetjament, en previsió de falses denúncies que puguin succeir.

Si bé aquesta utilitat ha estat concebuda i construïda als Estats Units pels enginyers de Facebook i el Yale Center for Emotional Intelligence, la companyia de Mark Zuckerberg col·labora a l’Estat Espanyol amb entitats com GSIA, Protégeles i Alia2.

En plena època de polèmiques

Malgrat que la iniciativa de Facebook no té cap relació directa o indirecta amb les recents polèmiques relatives als límits de la llibertat d’expressió en les xarxes socials i, més concretament, a Twitter, coincideix en el temps amb aquestes.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: