Facebook neteja la seva imatge en Android

Compartir

La xarxa social llança una actualització de la seva app per a la plataforma del robot verd, més ràpida que la seva criticada predecessora.

Una instantània del nou client mòbil de Facebook. Imatge gentilesa de la mateixa companyia

Una instantània del nou client mòbil de Facebook. Imatge gentilesa de la mateixa companyia

Una de les claus de la remuntada en la cotització borsària de Facebook -que l’ha portat a estabilitzar-se sobre els 26/27 dòlars- és la seva política en els dispositius mòbils, considerats clau per al seu futur per bona part dels analistes del mercat.

És en aquest sentit que l’equip de Mark Zuckerberg ha posat punt i final a una de les crítiques que se li venien fent constantment a la xarxa social: la lentitud del seu client Android.

La nova app per a la plataforma del robot verd és més ràpida, especialment carregant el Timeline (on es veuen totes les novetats dels nostres amics) i les fotos. Segons diverses fonts, aquesta nova versió 2.0 de l’app per a Android inclou codi font natiu que substitueix el codi HTML 5 emprat en les versions i revisions anteriors, i que és més lent en execució ja que necessita d’un intèrpret.

Un cop actualitzada l’aplicació, a mi particularment m’ha trigat més en entrar la primera vegada, però a partir de la segona es nota ja més ràpid i, efectivament, és fàcil veure com el Timeline i les imatges es carreguen a més velocitat.

Facebook reacciona, d’aquesta manera, a unes crítiques que no podia deixar passar per desenvolupar-se lligades a l’àmbit de la mobilitat, com he indicat abans, de gran futur per a l’empresa.

La borsa va reaccionar inicialment amb una pujada per damunt dels 28 dòlars per títol, tornant als mateixos nivells de les darreres setmanes i, fins i tot, abaixant una mica més, a partir de l’endemà de l’anunci de la nova app per a Android.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: