Facebook obre la seva missatgeria instantània fora de la xarxa social

Compartir

A partir d’ara ja serà possible parlar amb un usuari de Facebook a través de la missatgeria d’aquest, encara que no estiguem donats d’alta a la xarxa social.

Facebook Messenger

Facebook Messenger

Els nois de Mark Zuckerberg han decidit obrir una mica la tanca del seu jardí privat per deixar passar una alenada d’aire procedent de l’exterior, i que es manifesta en forma de missatges instantanis: des d’aquesta mateixa setmana, aquells internautes que no siguin usuaris dels serveis de Facebook, poden usar igualment el seu servei de missatgeria instantània.

La darrera actualització disponible de Facebook Messenger per a Android ja inclou aquesta nova funcionalitat, amb la qual qualsevol internauta que l’instal·li al seu terminal, es podrà donar d’alta sense estar necessàriament registrat a la xarxa social, però es podrà comunicar amb usuaris que si que ho siguin d’aquesta, així com amb altres persones que es trobin en la seva mateixa situació, emprant el missatger però sense tenir compte a Facebook.

És el primer cop que Facebook obre tant un aspecte concret de la seva xarxa social sense exigir que els usuaris es registrin també en ella, tot i que l’objectiu sigui-explícitament o implícita- captar internautes que encara es resisteixen a registrar-se en Facebook.

La nova funcionalitat s’ha donat a conèixer la mateixa setmana en què han sorgit amb força rumors d’una possible operació d’adquisició de Facebook sobre WhatsApp.

Mark Zuckerberg i tota la directiva de l’empresa estan posant un èmfasi especial en tot el que fa a l’apartat mòbil de la xarxa social, una tàctica aplaudida per la borsa si ho hem de jutjar per la pujada experimentada per la seva cotització al Nasdaq que, malgrat tot, encara se situa lluny del seu punt de partida.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: