Facebook podria crear el seu propi “Paypal”

Compartir

Segons el Financial Times, els nois de Mark Zuckerberg estarien treballant per obrir un servei de transferències de diners orientat a conquerir els usuaris de països amb economies emergents, tot i que les possibilitats suggereixen que la companyia de la xarxa social podria anar més enllà futurament.

El rotatiu econòmic britànic cita converses de Facebook amb diverses companyies especialitzades en el negoci de la transferència de diners, radicades a la veïna Irlanda. Aquest país és conegut pels seus avantatges fiscals a empreses tecnològiques, pel que no és estrany trobar que moltes grans corporacions tinguin allà radicades les seves seus europees i els seus serveis d’atenció al client o centres de dades, com passa amb Google o IBM entre d’altres.

Seguint amb la informació donada a conèixer pel Financial Times, el servei que la companyia de Mark Zuckerberg estaria preparant s’ha enfocat a l’enviament de diners des dels països europeus a mercats emergents, com una manera de guanyar quota de mercat en aquests últims, i estaria a només setmanes d’obtenir els permisos necessaris per operar.

Tot i això -i ja deixant de banda la informació publicada pel rotatiu econòmic-, les possibilitats d’un servei d’aquesta mena podrien ser explotades de diverses maneres per Facebook. Per què limitar-se als mercats emergents quan aquest servei pot tenir èxit a tot el món?

El que la multinacional d’Internet podria estar desenvolupant realment és un sistema de pagaments i cobraments que pugui arribar a rivalitzar amb Paypal, incloent possiblement pagaments amb el telèfon mòbil.

Sigui el que sigui, en unes poques setmanes sortirem de dubtes.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: