Facebook podria estar considerant nova operació de mil milions de dòlars

Compartir

Aquest és l’import que li va costar Instagram, i que també podria costar-li Waze. Però, què fa aquesta altra companyia?

Mark Zuckerberg, creador de Facebook. Imatge cortesia de Robert Scoble a Flickr sota llicència Creative Commons

Mark Zuckerberg, creador de Facebook. Imatge cortesia de Robert Scoble a Flickr sota llicència Creative Commons

Si la multimilionària adquisició d’Instagram per part de Facebook us va sorprendre, aneu-vos preparant, perquè la multinacional de Mark Zuckerberg pot estar considerant una altra nova operació de la mateixa envergadura, aquest cop per quedar-se amb Waze, segons apunten diversos mitjans de comunicació com Wired.

La companyia israeliana Waze disposa d’una solució de GPS social, que es basa en el càlcul dels temps de desplaçament dels seus usuaris per a proporcionar informació sobre el trànsit. A més, els mateixos usuaris poden informar sobre accidents, talls dels carrers per a obres de manteniment o esdeveniments especials, radars de carretera, punts d’interès en els recorreguts, i fins i tot llocs de vigilància de la policia per al tràfic.

L’app es troba disponible per a les principals plataformes del mercat, Android i iOS, a més dels ja vetustos Symbian i Windows Mobile (no confondre amb Windows Phone).

Però, per a què Facebook pot voler Waze? Sense poder confirmar l’operació (un cosa que només podrà fer Facebook), en aquest punt només caben especulacions. Tal i com apunta Wired, el principal interès dels nois de Mark Zuckerberg seria la tecnologia subjacent sota el capó de Waze, que facilitaria a la xarxa social més facilitat per al seu sistema de check-ins i publicitat geolocalitzada. Per descomptat, actualment Facebook té una dura competència en Foursquare, el ‘rei’ dels check-ins.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: