Facebook podria obrir dos nous fronts de batalla

Compartir

Aprofitar la retirada de Google del camp dels lectors RSS online amb la seva pròpia oferta, i llançar un servei de publicació de vídeos breus a Instagram inspirant-se en el Vine de Twitter, dos dels moviments que s’especulen per a la xarxa social.

Ambdós moviments tenen sentit des del punt de vista d’oferir noves possibilitats als seus actuals usuaris i atraure a nous internautes cap als seus serveis. Quan Google va anunciar que tancava diversos serveis entre els que s’hi comptava el lector de feeds RSS Google Reader, molts es van sorprendre per la decisió que afectava a un producte suposadament tan popular.

El gran beneficiat de la decisió presa per la companyia de Mountain View ha estat fins ara Feedly, un lector que ja s’integrava amb anterioritat amb el servei de Google, i al qual ara no pocs usuaris de Reader han migrat. Facebook podria voler la seva part del pastís, segons es rumoreja.

Per a aquest dijous dia 20, la companyia de Mark Zuckerberg ha convocat una roda de premsa. Pot ser el marc en el què es presenti alguna novetat com per exemple aquesta, encara que recordem que de moment només són especulacions.

Un altre front que podria obrir és el dels vídeos breus per a Instagram, emulant el que Twitter ha fet amb Vine i que sembla que li està funcionant prou bé a la xarxa de microblogging.

Facebook ja és, de fet, un dels més grans -si no el més gran- respositoris de fotos online, i l’afegir els vídeos breus li donaria un valor afegit.

La roda de premsa del dijous dia 20 podrà ser vista online a través de la sala de premsa virtual de Facebook.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: