Facebook presenta app tipus Flipboard

Compartir

Permet la lectura del feed de notícies d’una manera visualment molt atractiva, com si fos un diari digital i molt semblant a Flipboard, al mateix temps que també permet publicar actualitzacions.

Interfície de Paper

Interfície de Paper

Facebook ha anunciat Paper, una app independent de publicació i lectura d’històries semblant a Flipboard però amb l’habitual component social de la companyia de Mark Zuckerberg, que pren com a font el feed de notícies dels usuaris.

Paper permet funcions com la publicació de fotografies en format panoràmic que poden ser apreciades en tota la seva extensió amb només un moviment d’inclinació del terminal, a més de vistosos efectes per al pas de pàgina que, tot i això, ens recorden molt a aquells que empra Flipboard.

Des de la mateixa app de Paper podem postejar nous continguts al nostre news feed que també seran vistos en la versió ‘habitual’ de Facebook.

Davant d’aquesta nova app ens podem preguntar si en un futur aquesta serà la substitució natural de l’app de Facebook existent actualment. És difícil dir-ho, tot i que és probable que la companyia de Mark Zuckerberg busqui calibrar la reacció del públic davant d’una nova interfície tan diferent, i possiblement pugui afegir determinats elements d’aquesta a l’app ‘de sempre’ en cas que agradin.

El futur a llarg termini, òbviament, no està escrit, i tot podria ser.

Es pot gestionar tot Facebook des Paper? A manca de poder tocar l’app mateixa, podem especular amb la manca d’elements com el cercador de contactes o la dificultat per veure un perfil d’un altre usuari, operació fins ara d’allò més comú en el client existent, o bé la dificultat per fer-ho.

El que sí es pot és fer ‘likes’ (m’agrada) a les històries publicades i comentaris, ja que aquests són dels pocs botons que inclou la interfície de paper, d’altra banda molt neta.

Els vídeos es reprodueixen a pantalla completa, seguint la màxima d’atorgar tot el protagonisme als continguts.

L'apartat visual (fotos i vídeos) guanya nou protagonisme en aquesta interfície tan neta

L’apartat visual (fotos i vídeos) guanya nou protagonisme en aquesta interfície tan neta

Per la seva banda, les Sections (Seccions) consisteixen en agrupacions d’articles per temes, que podem llegir en format revista i que també es poden connectar amb posts. Aquesta és, probablement, una manera de facilitar l’acostament dels usuaris a les marques i als grans generadors d’informació. De moment, Paper no inclou publicitat, però és obligat que Facebook mostri als grans anunciants i les empreses que té possibilitats de ser monetitzat i atorgar algun tipus de benefici.

Sections

Sections

En aquest cas, el benefici que pot atorgar és descobriment per part dels usuaris i més ‘likes’ per als seus articles.

A més, aquestes seccions es poden convertir en fixes per crear un diari o revista a mida de l’usuari, així que cadenes de televisió, diaris i editorials de tot tipus poden buscar seduir i fidelitzar nous lectors com ja ho fan a Flipboard, app a la qual paper intenta fer la competència descaradament afegint-hi el seu habitual i inexcusable component social.

Paper estarà disponible a partir d’aquest proper dilluns dia 3 de febrer als Estats Units, inicialment en exclusiva per a iPhone i no s’ha indicat data de sortida per a la versió Android que, probablement, estarà en camí, ni la seva disponibilitat per altres països i idiomes.

Aquesta és la primera app resultant del laboratori de desenvolupament de noves aplicacions de la mateixa companyia de Mark Zuckerberg, Facebook Creative Labs.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: