Facebook puja al carro dels vídeos breus

Compartir

A través de la seva filial Instagram i sota el segell d’aquesta, la companyia de Mark Zuckerberg busca potenciar la febre pels vídeos breus més que competir amb el Vine de Twitter.

Instagram introdueix vídeo

Instagram introdueix vídeo

Així és la interfície de gravació de vídeo a Instagram

Així és la interfície de gravació de vídeo a Instagram

Per a què serveix gravar un vídeo amb una limitació temporal d’uns breus segons? Sembla que en un món com el de l’internauta d’avui en dia, en el que tot va ràpid, no hi ha temps per llegir grans textos (d’aquí el concepte de lectura ‘en diagonal’) i el que capta la nostra atenció són impactes breus i contundents, els serveis de vídeo limitats a uns pocs segons de durada tenen sentit.

Primer fou el Vine de Twitter, que sembla haver tingut bona acollida entre el públic destinatari, i ara li toca el torn a Facebook, que ahir va anunciar Vídeo a Instagram, un servei que permetrà als usuaris de la famosa xarxa social dedicada a la fotografia, gravar, pujar a Instagram i compartir vídeos breus de fins a 15 segons de durada.

Si una cosa ha fet famós a Instagram, això són els filtres que s’apliquen a les imatges just després d’haver disparat amb la càmera. Doncs bé, el nou servei de vídeo també inclou fins a 13 filtres per aplicar a les nostres petites creacions audiovisuals.

Si bé, i per la definició del servei, a priori podríem pensar que és la competència de Vine, les diferències de les xarxes socials que acullen ambdós serveis no només no els fa competidors directes -malgrat que eventualment, ambdós serveis es puguin robar algun usuari entre ells-, si no que a més es fomentaran l’un a l’altre.

La moda dels vídeos breus amb prou feines ha començat, emmarcada en una eclosió del vídeo online liderada pel poderós YouTube, però de la qual encara no n’hem vist el seu punt àlgid.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: