Facebook: revolució tecnològica en les seves apps mòbils

Compartir

La renovació de l’app per a iPhone deixa de banda l’HTML5 per ser reescrita en codi natiu, el que proporciona un funcionament més ràpid. Per què no s’ha fet el mateix amb l’app d’Android?

Un perfil a l'app mòbil de Facebook

Un perfil a l’app mòbil de Facebook

L’app de Facebook per a iPhone ha estat renovada amb una nova versió. Fins aquí, cap novetat substancial, tot i que si mirem sota el capó d’aquest nou programa sí que veurem una cosa digna de menció: els desenvolupadors han deixat enrere l’HTML5 amb el que fins ara havien construït l’app, i s’han passat al codi natiu.

En deixar de dependre d’un llenguatge interpretat, la nova versió nativa de l’app és substancialment més ràpida que l’anterior. La velocitat ha estat, precisament i fins a la data, el principal taló d’Aquil·les de l’app de Facebook, segons indiquen la majoria dels usuaris.

I la xarxa social necessita satisfer als seus usuaris mòbils o, almenys, donar la imatge als inversors i corredors de borsa que es preocupa per ells. Amb un futur per al qual es preveu clau l’àmbit de la mobilitat i unes accions en caiguda lliure en el Nasdaq que ja han perdut la meitat del seu valor, la companyia de Mark Zuckerberg està obligada a mostrar-se forta en aquest terreny per a què els inversors recuperin la confiança. L’actual situació abans descrita no genera, precisament, gaire confiança en l’empresa.

Però la renovació de la seva app mòbil per a iPhone és només un pas; encara queda pendent rendibilitzar aquests mateixos usuaris mòbils, és a dir, guanyar diners amb ells. I això és una cosa que ara com ara Facebook no té gaire clar.

Tampoc deixa de ser curiós que la renovació de l’app de la coneguda xarxa social hagi estat inicialment llançada per a iPhone, i que no hi hagi notícies d’una operació anàloga per a Android. Això podria ser degut purament a motius tècnics o bé respondre a algun tipus d’estratègia de ‘castic’ a Google per l’hostilitat que aquesta darrera ha mostrat contra Facebook.

Actualització 31/8/2012: Facebook ha publicat també per a iOS una nova versió de la seva app Camera que inclou notificacions quan algú comenta les imatges que pugem a la xarxa social o fa clic en “m’agrada”, i permet afegir la imatge a l’àlbum que vulguem entre d’altres novetats.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: