Facebook s’acarnissa amb Google: Chrome no és suportat oficialment per la xarxa social

Compartir

La mà de Microsoft podria trobar-se al darrere d’una iniciativa que ha estat -fins ara, almenys- més mediàtica que no pas pràctica.

Internet Explorer, Firefox o Opera, aquests són els navegadors web que, almenys oficialment, suporta Facebook. Això vol dir que la xarxa social de Mark Zuckerberg només donarà suport d’algun tipus als usuaris que emprin un d’aquests browsers, ja que les solucions que llanci només s’hauran provat (almenys de manera oficial i reconeguda) sobre aquests tres navegadors.

El fet de que el segon o tercer browser -segons quines estadístiques es tinguin en compte- en percentatge de mercat no sigui suportat oficialment és, pel cap baix, curiós, encara que entenem millor aquesta circumstància quan ens diuen que tal browser és el Chrome de Google.

El que sembla una enemistat irreconciliable entre Facebook i Google es va palesant cada dia més amb detalls com el present. Facebook està fortament vinculada amb Microsoft, rival per excel·lència de Google, i les seves relacions amb Apple són, si les hem de qualificar d’alguna manera i pel que fa al seu aspecte públic, “correctes”, essent la companyia de Cupertino una altra rival dels nois de Sergey Brin i Larry Page.

És en aquest context de “blocs” enfrontats en el que s’ha de llegir l’absència de Chrome entre els navegadors suportats oficialment per Facebook, una absència que potser s’hagi fet per influència directa o indirecta de Microsoft; el browser de Google sedueix cada dia a més usuaris, i no pocs analistes de mercat el donen ja com a primer navegador web del mercat com hem vist recentment. És aquí on qualsevol estratagema pot ser bona per frenar el seu creixement i intentar invertir la tendència.

Facebook és, actualment, el segon lloc web més visitat d’Internet després del cercador Google si tenim en compte les estadístiques mundials, i si es difon que Chrome no és un browser necessàriament adequat per usar aquesta xarxa social, és possible que més d’un dels seus usuaris s’ho repensi i acabi abandonant el browser de Google o, almenys, aquesta podria ser la lògica aplicada per Microsoft i per la mateixa Facebook.

Malgrat tot, la iniciativa de la companyia de Mark Zuckerberg és més mediàtica que d’impacte real; fins on sabem, Facebook i tots els serveis que aquesta xarxa social proporciona es basen en HTML estandarditzat que també suporta Chrome, pel què, i fins que no es demostri el contrari, cap funcionalitat de Facebook deixarà de funcionar sota el navegador de Google.

El Safari d’Apple tampoc està inclòs en aquesta llista de navegadors web oficialment suportats per Facebook.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: