Facebook s’apunta a l’ús de nicks

Compartir

FacebookAquest canvi funcional de la popular xarxa social pot ser degut a les tendències que apunten a què el nick o malnom tindrà una importància fonamental en el futur, i un bon exemple d’això és Twitter, servei en el què amb només un malnom podem saber-ho tot d’una persona que en sigui usuària.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – No fa gaire, i en una reunió a la què vaig assistir, algú molt ficat en temes de posicionament social i de la Web 2.0 va comentar que als Estats Units, i en els ambients més relacionats amb aquestes activitat i veritable forma de vida, ja s’està fent imprescindible comptar amb un “nick”*, un identificador únic que permeti saber-ho tot sobre una persona buscant aquest identificador en un cercador en línia com Google o el nou Bing.

Facebook implantarà a partir de demà dissabte 13 de juny un sistema mitjançant el qual els usuaris podran emprar nicks o noms curts per a ser localitzats en aquesta vasta xarxa social. Fins ara, l’identificador d’entrada al servei era la nostra adreça de correu electrònic, que probablement continuarà essent vàlid per als usuaris existents, i la URL del nostre perfil es complementa amb un codi numèric que no guarda cap relació directa amb el nostre nom. És per això que les cerques de persones que tenen un compte donat d’alta a Facebook des de fora d’aquesta xarxa social (per exemple mitjançant Google) queda un xic limitada.

Per exemple, per accedir al perfil de Facebook de www.imatica.org Països catalans, tenim la URL http://www.facebook.com/people/Imatica-Paisos-Catalans/1577365673 .

L’exemple que podem llegir en el post del bloc oficial de Facebook sobre com es facilitarà l’accés al perfil d’un usuari és el següent: si originàriament, i per accedir al perfil d’un usuari, havíem de teclejar una cosa com ara http://www.facebook.com/profile.php?id=123456789 , un cop realitzat el canvi podrem accedir directament mitjançant una cosa semblant a http://www.facebook.com/nom.usuari .

No seria descartable que en un futur a llarg termini fins i tot poguéssim accedir a un perfil mitjançant una URL més curta, del tipus http://nom-usuari.facebook.com, el què sense cap mena de dubte facilitaria l’intercanvi d’adreces entre usuaris.

D’uns dies ençà, i durant unes quantes setmanes més, els usuaris de Facebook poden veure una advertència en el seu mur, amb la possibilitat d’autoenviar-se un missatge de correu electrònic per tal d’obtenir instruccions amb les passes a seguir per aconseguir un nom d’usuari a la xarxa social. La petició d’aquest nom d’usuari haurà de ser feta mitjançant l’accés a la URL http://www.facebook.com/username/ només a partir del dissabte.

El moviment de Facebook l’iguala en potencial per a l’intercanvi ràpid de dades entre persones a les xarxes de networking professional, que ja disposen de mnemotècnics semblants des de fa temps. Tot i haver nascut com a eina d’esbargiment, Facebook s’està utilitzant cada dia més com a eina professional per a buscar treball, contractar personal i gestionar les relacions professionals. I aquesta novetat ens dóna a entendre que des de Facebook volen potenciar encara més aquesta vessant.

* terme que podríem traduir com a “malnom

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)