Facebook se situa com a protagonista en els smartphones Android

Compartir

La nova ‘home’ presentada per Facebook personalitza l’experiència d’usuari, fent-la més social… però entregant el domini d’aquesta relació als nois de Mark Zuckerberg.

La nova Facebook Home

La nova Facebook Home

Per fi ha estat revelat el misteri de com ‘entrarà’ 8com si no hi fos ja present) Facebook en el món de la telefonia mòbil. No serà un terminal, opció ja descartada amb anterioritat per Mark Zuckerberg, ni un Android modificat i adaptat a les seves necessitats, encara que el que ha mostrat l’empresa no s’allunya gaire d’aquesta idea: un conjunt d’apps que substitueixen la interfície d’Android i li atorguen tot el protagonisme a la xarxa social.

Per començar, Facebook Home substitueix la pantalla de desbloqueig del terminal per les fotos del feed, sobre les quals se superposa el rellotge, i les notificacions de la xarxa social. És el que ha batejat com a Home Feed. D’aquesta manera, aquest conjunt d’apps iguala en interfície els diferents terminals sobre els quals estigui disponible.

Facebook Home no deixa de ser una capa sobre Android, com podem veure a l'esquema

Facebook Home no deixa de ser una capa sobre Android, com podem veure a l’esquema

L’eix central pel qual s’articula la interfície d’usuari és, evidentment, l’activitat social, les notificacions rebudes, les novetats dels contactes i la missatgeria. Si bé en els dos primers apartats, la preponderància absoluta es deixa per a la mateixa Facebook, en la missatgeria el que es fa és integrar les diferents solucions unificant-les en una única interfície. D’aquesta manera, podem seguir una conversa emprant uns quants canals diferents com WhatsApp, correu electrònic, o SMS’s i, naturalment, Facebook Messenger. Aquesta integració es fa sota l’app anomenada Chat Heads.

Així llueix el Home Feed

Així llueix el Home Feed

El llançador d’aplicacions també ha estat modificat, reconstruït per la pròpia Facebook.

Inicialment, Facebook Home estarà disponible gratuïtament a partir del proper 12 d’abril a la botiga online Play Store per als HTC One X i One X+, i els Samsung Galaxy S III i Galaxy Note II. Futurament, també ho estarà per al Galaxy S IV i l’HTC One.

S’havia especulat amb un terminal fabricat per HTC i amb segell Facebook, i fins i tot havia sortit el nom de HTC First. Finalment, aquest model veurà la llum comercialment amb AT&T als Estats Units, estarà disponible també a partir del 12 d’abril i serà el primer a integrar de sèrie Facebook Home.

HTC First, el primer terminal en integrar de sèrie Facebook Home

HTC First, el primer terminal en integrar de sèrie Facebook Home

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: