Facebook segueix el model “app store”

Compartir

La companyia de Mark Zuckerberg va presentar, a finals de la setmana passada, la seva proposta de botiga d’aplicacions per a la seva xarxa social, batejada com a App Center i que segueix el model de repositori centralitzat a l’estil Apple.

Amb aquesta nova utilitat de cara als seus usuaris, Facebook vol facilitar el descobriment de noves aplicacions que s’executen sobre les seves APIs, erigint-se en un ecosistema de desenvolupament en ella mateixa.

L'App Center de Facebook

L'App Center de Facebook

L’App Center de Facebook, que és com es diu ‘l’app store’ de la xarxa social, estarà disponible via web per a navegadors de sobretaula i en les apps mòbils d’iOS i Android, els sistemes operatius per als quals la xarxa social té client oficial*. En el cas de la plataforma del robotet verd, i segons informen des de Facebook, les apps que corrin sobre la popular xarxa social es podran descarregar tant des de l’App Center com des de Google Play, la botiga centralitzada d’aplicacions de la companyia del cercador per al seu sistema operatiu mòbil.

L’estructura de la nova botiga d’aplicacions de Facebook serà idèntica a la d’altres botigues semblants: una pàgina principal des de la qual es podran fer cerques i veure les aplicacions destacades, i una pàgina per a cadascuna de les aplicacions des de la qual els internautes podran veure imatges de la mateixa, una descripció, la valoració que altres usuaris han fet d’aquesta, i els seus comentaris.

Els nois de Mark Zuckerberg també obren la porta a les aplicacions de pagament que funcionin sobre la seva xarxa social. I és que un mercat potencial que s’acosta cada dia més als mil milions d’usuaris (els darrers nombres d’abril indiquen que ja passa dels nou-cents milions) i que supera les barreres entre plataformes de programari, és sens dubte un atractiu difícil de menysprear per part dels creadors de programari.

L’App Center començarà a estar disponible per als usuaris de Facebook al llarg de les properes setmanes.

En el cas de Symbian i BlackBerry OS, són Nokia i RIM qui han realitzat i mantenen el client.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: