Facebook s’uneix a la GSMA

Compartir

La companyia de Mark Zuckerberg es converteix en la primera xarxa social en sumar-se a l’associació d’empreses dedicades al món de la mobilitat.

Que ningú s’alarmi: que Facebook entri a formar part del que podria ser definit com la “patronal” de la indústria de la mobilitat (i, sobretot, de la telefonia) no implica necessàriament que la companyia de Mark Zuckerberg vagi a llançar un smartphone propi en el futur, ni tan sols que estigui explorant aquesta opció, tot i que el seu moviment tampoc la descarta.

Segons informa la publicació en línia FierceWireless, el motiu que impulsa Facebook a afegir-se a la GSMA és el seguir treballant conjuntament amb els protagonistes de la indústria mòbil, fabricants de dispositius i operadores especialment, i contribuir amb el seu granet de sorra a la definició d’estàndards.

Com ja hem dit altres vegades amb anterioritat, el terreny de joc de la mobilitat és primordial per a Facebook. L’escenari d’ús dels dispositius electrònics presenta una escena en la qual smartphones i tablets aconsegueixen cada dia més atenció i ús per part dels seus propietaris, el que va en detriment dels ordinadors d’escriptori i portàtils.

Per a un futur no gaire llunyà es preveu que la majoria dels usuaris passaran més temps en els seus dispositius mòbils que en els seus ordinadors de sobretaula i, conseqüentment, utilitzaran més les xarxes socials des d’aquests dispositius, i sobretot per a finalitats recreatives.

És per tot això que a Facebook li convé mimar la seva presència en els smartphones i ser un jugador actiu en l’ecosistema mòbil.

A la GSMA també li va com anell al dit la incorporació de Facebook, ja que pot obrir la porta a un segment d’empreses que encara no estan dins d’aquesta associació, així com alimenta les seves arques i obre la possibilitat a què la companyia de Mark Zuckerberg tingui presència directa i física en el proper Mobile World Congress.

Malgrat que l’anunci encara no s’ha fet oficialment, com a nou membre de la GSMA, Facebook podria ser inclosa en les categories Associate o Rapporteur. La Full Member quedaria descartada per agrupar operadores.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: