Facebook-WhatsApp, sota la lupa als EUA

Compartir

Dues entitats independents envien un requeriment a la FCC perquè aquesta examini l’operació de compra, tot i que tant Facebook com WhatsApp ja havien declarat que res canviarà en el servei de missatgeria instantània.

Com totes les adquisicions i fusions de grans empreses, l’operació de compra de WhatsApp per part de Facebook ha de passar també per una sèrie de controls i filtres davant diverses autoritats dels països en els quals opera.

Als Estats Units, país d’origen de les dues companyies, és concretament li Federal Trade Commission (FTC) la que s’encarrega de dirimir si la unió de dues o més companyies és contraproduent o no per als interessos dels consumidors, si la nova entitat crea algun tipus de monopoli, o si contravé alguna regla.

Dues entitats independents han presentat una petició perquè l’operació Facebook-WhatsApp sigui estudiada.

La primera d’elles és EPIC (Electronic Privacy Information Center), que al costat del Center for Digital Democracy (CDD)   han anunciat la presentació un requeriment davant la FCC sobre la privacitat de les dades dels actuals usuaris de WhatsApp, molts dels quals – segons afirmen les dues entitats-tenen certs dubtes i temors al respecte.

EPIC i CDD es basen en què els usuaris de WhatsApp (uns 450 milions a tot el món) van donar la seva aprovació a uns termes d’ús de l’aplicació respecte a les seves dades personals que no contemplaven la seva cessió per enviar publicitat, el model que precisament s’aplica Facebook a la seva xarxa social.

Però tant una com l’altra posen la bena abans que es produeixi la ferida, ja en el moment de la compra, tant Facebook com WhatsApp indicar explícitament que no canviaria absolutament res en el servei de missatgeria instantània mòbil , precisament per evitar episodis com aquest.

No hi ha cap dubte que, en un moment o altre, Facebook voldrà introduir modificacions en la forma en què WhatsApp treballa, o en els seus termes d’ús, però això es produirà a la llarga, i quan la compra ja s’hagi oblidat.

A Mark Zuckerberg i els seus només els queda tornar a afirmar davant les autoritats reguladores el mateix que ja van esmentar per calmar al públic en general: que malgrat haver comprat WhatsApp, no passa res.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: