Filtrada data de sortida al mercat de Windows 8

Compartir

WindowsSegons afirmen diversos rotatius online, un article en el lloc de Microsoft Holanda va filtrar deliberada o accidentalment la possible data de sortida al mercat del successor de Windows 7, una dada que aquesta redacció no ha pogut contrastar (però que oferim pel seu interès periodístic basant-nos en les informacions publicades en altres mitjans de solvència contrastada) ja que sembla haver desaparegut de l’article en què fou donada a conèixer.

Redacció – Abans d’entrar en matèria, indicar que la informació de la que donarem part no ha pogut ser verificada i, per tant, contrastada, malgrat que d’ella se’n fan ressò els principals mitjans especialitzats en noves tecnologies d’Internet.

Es rumorejava que la propera versió de Microsoft Windows, la successora del reeixit Windows 7, veuria la llum en un període de tres anys després de la posada a la venda a les botigues del seu predecessor, el què va passar ara fa un any i que ens porta, doncs, a la data d’octubre del 2012.

La filtració s’hauria produït en un article (original en holandès, malgrat que amb la informació ja modificada) publicat per Microsoft dels Països Baixos al seu lloc web, i en el qual Microsoft Holanda es felicita pel primer aniversari del Windows 7 i informa sobre la introducció en el país de les tulipes del paquet familiar d’aquest sistema operatiu. En el darrer paràgraf d’aquest article, que ha estat modificat després de filtrar-se a la premsa, es comentava que faltaven dos anys per a la sortida de la propera versió del Windows, el que es referiria a Windows 8 i ens deixaria com a data l’abans esmentat octubre de 2012.

La notícia ha estat donada per mitjans online holandesos i, d’aquí, ha passat a la premsa especialitzada internacional. Microsoft ha modificat l’article eliminant la informació que constava en ell, pel què el present escrit es basa en les informacions recollides d’altres mitjans de cobertura internacional, però la base de les quals no hem pogut confirmar. Tot i això, l’oferim pel seu interès general.

Amb anterioritat, des de Microsoft s’havia indicat que la voluntat de la direcció era que la finestra de llançament d’una nova versió del sistema operatiu fos de dos anys. Si la present informació és certa, s’allarga tal període, probablement per a deixar que Windows 7 arribi a un nombre més gran de màquines i s’amortitzi més. Microsoft no estaria, doncs, considerant Mac OS X ni GNU/Linux com a competència directa, pel què podria dilatar la sortida d’una nova plataforma al mercat a risc de competir amb un sistema tecnològicament més endarrerit contra sistemes que es renoven amb més assiduïtat.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina