Finalitza el desenvolupament de Windows 7, i ja es pensa en el seu successor

Compartir

WindowsHa estat anunciada oficialment la finalització del cicle de desenvolupament de la nova versió d’aquest sistema operatiu amb la consecució de la RTM, que a partir d’ara passarà a partners i fabricants per començar a preparar les màquines que es vendran amb ella preinstal·lada a partir del 22 d’octubre. Microsoft ja pensa en el seu successor, del qual se’n desconeixen les dades tècniques.

Redacció – Per primera vegada després d’uns quants llançaments de diverses versions del Windows, la companyia de Redmond complirà els terminis anunciats amb aquesta nova versió, per a la qual ha posat tota la llenya al foc amb l’esperança de deixar enrere el fracàs provocat per la gèlida recepció al mercat del Windows Vista, un producte en el que com és costum a Microsoft, s’han provat solucions noves, que en aquest cas (i com ja va passar amb Windows Millenium Edition, ME) no han agradat al públic.

Si bé Vista fou rebut amb escepticisme, a Windows 7 li ha passat tot el contrari. La robustesa i estabilitat demostrades pel sistema, la seva rapidesa en màquines amb hardware poc potent (com els netbooks), a més d’haver polit els problemes que els usuaris s’han trobat en el seu treball diari amb Vista, han fet que, fins i tot, algunes veus elevessin la súplica que aquest fos llançat comercialment fins i tot estant en fase beta, quelcom inusual en la història dels sistemes operatius creats per Microsoft. En definitiva, podem considerar que 7 és un sistema que té totes les virtuts de Windows XP però actualitzant-lo sense els defectes de Vista.

Tant a través del bloc de l’equip de desenvolupament de Windows, com mitjançant una nota de premsa, Microsoft ha donat a conèixer oficialment la congelació del procés de desenvolupament de Windows 7 per passar a estampar la versió RTM (Release To Manufacture), el que significa que el sistema ja està preparat per entrar en producció.

Vigilant la seguretat

A partir d’aquí, començarà probablement un rosari de filtracions d’aquesta versió RTM, ja que es concep per a què partners i fabricants puguin anar preparant els seus ordinadors amb l’objectiu que aconsegueixin el seu màxim rendiment amb el nou sistema de Microsoft. Les imatges dels discos que la composin hauran de ser manipulades per operaris d’aquestes altres companyies, algun dels quals pot sentir la temptació de realitzar còpies per a ús personal o, fins i tot, per filtrar-les a Internet. No és res de l’altre món, ja ha passat algun cop amb anterioritat i és la naturalesa humana, pel que és de preveure que pot tornar a passar amb la màxima facilitat.

Això també es pot convertir en una excusa per a què crackers i virii publiquin a la Xarxa còpies falsificades d’aquesta versió RTM (o betes i RC1 modificades) que continguin virus i altres patògens informàtics a fi de danyar els ordinadors dels confiats usuaris que vulguin provar aquest nou sistema. Per a aquests, els remetem a les versions RC1 i beta que Microsoft ja va alliberar en el seu dia, sempre descarregades directament des dels servidors proporcionats per la companyia de Redmond o, si no n’hi ha, d’una font de molt alta confiança, encara que és molt més recomanable el primer.

Nova línia a l’horitzó

S’ha acabat el desenvolupament del Windows 7. I ara què? Microsoft sempre treballa simultàniament en dues versions del Windows, la que llançarà en el futur immediat i la que constituirà el futur a llarg termini de la plataforma. En aquest cas, i mentre treballava en Windows 7, es donaven també les primeres passes del seu successor, anomenem-lo de moment Windows 8 (evidentment, aquest no té perquè ser el nom finalment triat per Microsoft per a llançar-lo comercialment).

No han transcendit notícies ni informes que ens revelin quines noves funcionalitats ens aportarà aquesta propera edició del Windows, i més tenint en compte que tot l’enrenou provocat per 7 ha acaparat les portades dels mitjans de comunicació especialitzats durant uns quants mesos. De moment, podrem esperar el seu llançament comercial per al 2011-2012, ja que Microsoft no vol que es torni a repetir un període tan llarg sense noves versions del Windows com el que es va donar amb l’XP.

Juntament amb la RTM de Windows 7 també s’ha alliberat la RTM de Windows Server 2008 R2, la versió servidora d’aquest.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)