Finalitza la fase de votacions populars dels Premis Blocs Catalunya

Compartir

Països CatalansFinalment, el nombre de finalistes fou augmentat fins a una desena abans de cloure el període que ha anat del 17 de juny al 9 de setembre, i en el qual tots els internautes han pogut votar les seves publicacions preferides. Ara només queda la fase final depenent d’un jurat.

Redacció – La primera fase dels Premis Blocs Catalunya va acabar, com estava previst, aquest passat dijous dia 9 a la mitjanit. Si inicialment eren cinc els blocs que es preveia arribessin a la fase final en la qual un jurat escollirà el guanyador absolut en cada categoria, aquest nombre ha estat allargat a deu. El sistema de votació popular també ha canviat enguany, abandonant els vots per correu electrònic per passar a una votació directa via la pàgina web dels guardons.

El vinent 1 d’octubre es donaran a conèixer els guanyadors escollits pel jurat en una cerimònia que es celebrarà al TecnoCampus de Mataró. Entre els membres del jurat s’hi compten Ernest Benach (President del Parlament de Catalunya), Anna Nogué (subdirectora de l’Agència Catalana de Notícies, ACN), Jordi Iparraguirre (Director Fundació Punt.Cat), Xavier Verdaguer (emprenedor, CEO d’Innovalley), Miquel Duran (Comissionat 2.0 de la Universitat de Girona) i Trina Milan (Presidenta de STIC.CAT) entre d’altres.

Responent a les crítiques

El nou sistema de votacions basat en l’emmagatzemament de l’adreça IP no ha quedat al marge de certes crítiques, malgrat que la seguretat d’aquest era reforçada amb un sistema de reconeixement del navegador des del qual es produïa el vot (probablement amb l’ús d’una cookie) pel que, si bé enganyar al sistema probablement no és impossible, si es torna una comesa molt complicada.

Malgrat totes les mesures, l’organització ha hagut de descartar un total de 1.117 vots, un 1,25% del total que ha afectat a 56 dels blocs presentats, un 9% del total.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)