Finalment, Apple es manifesta sobre els problemes de cobertura de l’iPhone 4

Compartir

AppleSegons la conclusió de la companyia de la poma mossegada, una errada en la fórmula emprada per calcular el nombre de barres a mostrar per tal d’indicar la cobertura, ha provocat que des del primer iPhone es mostrés a l’usuari un nombre superior d’aquestes a les que realment s’haurien de mostrar. Apple continua mostrant-se satisfeta amb el seu nou terminal.

Redacció – Hi ha o no hi ha problema de cobertura amb l’iPhone 4? Segons Apple no, només un problema de programari o, parlant-ne amb més propietat, un problema matemàtic.

Totes les persones que posseïm un telèfon mòbil de qualsevol fabricant i característiques, compartim una cosa en comú: les barres indicadores de senyal. Pocs pensem, malgrat tot, com es calcula quantes barres ha de mostrar el telèfon i ens imaginem que hi ha d’haver un sensor a l’aparell que les calcula, o bé que és una informació que ve directament de l’antena.

La veritat és que no sembla haver-hi un estàndard a la indústria, i cada fabricant pot calcular el nombre de barres a la seva manera fixant-se en una sèrie de paràmetres i aplicant una fórmula matemàtica basant-se en la lectura de la potència de la senyal, en les cel·les més properes i, eventualment, altres dades.

En una nota de premsa publicada recentment en el seu lloc web, Apple ha acceptat finalment que, efectivament, hi ha problemes amb l’iPhone 4, però aclareix que no és un problema del maquinari sinó del programari, de l’algoritme emprat per calcular el nombre de barres que s’han d’indicar.

Aquest problema ha estat present en totes les edicions de l’iPhone, des de la primera fins a la quarta, pel què la companyia de Cupertino ha indicat que quan alliberi el pegat per a corregir-ho, aquest estarà disponible per a les versions 3G i 3G S de l’iPhone a més de per a la 4.

Des de fa setmanes, diversos blocs i rotatius online han especulat amb què el problema es produiria en tocar la zona que allotja l’antena amb la mà, fet que reduiria dràsticament la cobertura. Realment, en estar en contacte la mà amb aquesta zona, això fa canviar les lectures, variant el resultat de la fórmula matemàtica.

Tot i això, és més que probable que el públic continuï tenint dubtes sobre la naturalesa del problema fins a uns dies després d’alliberat el pegat i de que aquest comenci a ser instal·lat pels usuaris, essent publicats informes positius sobre aquesta solució… si és que així és el cas.

Li passa a tothom

En la mateixa nota de premsa en què Apple ha aclarit la seva posició, també ha afirmat que la pèrdua de cobertura en major o menor mesura quan es toca la part del terminal que conté l’antena, és un problema comú a tots els telèfons mòbils, siguin de la marca que siguin. Explícitament, s’ha referit a “Droids” (Droides, en referència als smartphones equipats amb Android), telèfons Nokia i de RIM (BlackBerry), els seus principals rivals. Simptomàticament, cap referència a smartphones equipats amb Windows…

Així, Apple també surt al pas -encara que sense admetre-ho explícitament- de les burles que li va dedicar Nokia a través del seu bloc oficial, amb una paròdia en què preguntava als seus seguidors com agafen el telèfon.

iPhone 4 

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina