Finalment és Oracle qui es queda amb Sun Microsystems

Compartir

La notícia s’ha donat a conèixer per sorpresa aquest mateix dilluns. En aquest article us expliquem els detalls de l’operació, i més endavant n’explicarem les possibles conseqüències.

Redacció – Des de feia setmanes es venien gestant rumors no confirmats oficialment sobre les maniobres de Sun Microsystems per ser adquirida per una altra empresa del sector informàtic. Inicialment es va parlar de contactes preliminars amb HP que no van arribar a bon port, per a passar a unes converses amb IBM que sembla van arribar molt més lluny però no van culminar en acord. La situació financera de la històrica companyia no era precisament bona en aquests darrers temps, ja que segons molts analistes, no s’havia sabut aprofitar el potencial dels seus productes i com rendibilitzar la seva penetració en certs mercats.

Oracle-Sun Microsystems

Finalment, aquest dilluns dia 20 d’abril s’ha donat a conèixer que Oracle és la companyia que ha acabat acceptant el repte de fer-se càrrec del futur de Sun i els seus productes. El preu a pagar: 7.400 milions de Dòlars, uns 5.700 milions d’Euros, o 5.600 milions nets de l’efectiu i deute de Sun. Això dóna un preu de 9,5 Dòlars per acció. Oracle ha declarat públicament que espera que l’operació li doni beneficis de forma immediata, ja en aquest any fiscal.

La Junta Directiva de Sun Microsystems ha aprovat de forma unànime la transacció, que serà tancada aquest estiu sempre i quan abans rebi el vistiplau de les autoritats reguladores del mercat, tant nord-americanes com europees.

La reacció a la borsa ha estat l’esperada per a Sun Microsystems, les accions de la qual han experimentat una pujada que les ha situat ràpidament al mateix nivell que tenien al setembre de l’any passat, continuant amb la tendència experimentada d’ençà que van començar a sonar els rumors que la vinculaven amb IBM. Tot i això, els valors d’Oracle no han experimentat cap variació en la seva tendència, malgrat que aquesta era de pujada des del març.

Més endavant, i en aquest mateix rotatiu, analitzarem totes les claus i possibles conseqüències d’aquesta operació.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)