Finalment, hi haurà Nexus Two

Compartir

AndroidTot i el que havia afirmat prèviament Google, la sèrie de telèfons Nexus continuarà amb el model S (també conegut en els fòrums d’Internet i la premsa online com a Nexus Two). Possiblement permetrà realitzar pagaments amb el mòbil i el seu fabricant serà Samsung, extrem aquest darrer que no ha estat confirmat ni desmentiment per Google.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La multinacional del cercador havia afirmat amb anterioritat que no repetiria la seva experiència com a fabricant (per subcontracte) i venedora de smartphones que va encetar amb el Nexus One, un telèfon que no es va vendre bé al principi (només estava disponible per compra directa online; més tard va aparèixer subvencionat per operadora) i que la va enemistar amb els altres fabricants de smartphones Android.

Google podria haver trobat la solució confiant un nou model de cada generació a un dels principals fabricants de telèfons Android. El Nexus One fou contractat a HTC, el Nexus S (que s’hauria d’haver anomenat Two) a Samsung. Per lògica, més endavant nous models d’aquesta sèrie (encara que no es denominin Nexus) haurien de ser contractats a Sony Ericsson i Motorola.

La presentació en societat del nou model fou realitzada per Eric Schmidt, CEO de Google, en la Trobada Web 2.0 celebrada del 15 al 17 d’aquest mes a San Francisco. No va donar detalls tècnics de l’aparell, que probablement serà una evolució del Galaxy S de Samsung al qual se li oferirà suport per a les tecnologies NFC i RFID per tal de facilitar el pagament amb el telèfon i el reconeixement d’etiquetes mitjançant aquesta tecnologia respectivament.

La versió d’Android que muntarà el Nexus S serà la 2.3 “gingerbread” (pa de gingebre), en la qual s’hi introduirà suport natiu per al còdec de vídeo WebM, el d’imatges WebP i, probablement trucades de vídeo, ja que el Nexus S podria disposar de webcam frontal. Si Google permet la realització de trucades de vídeo sense limitar-les a una connexió Wi-Fi com fa Apple amb el seu FaceTime, sense cap mena de dubte podria passar per davant de la companyia de la poma en les preferències de molts usuaris.

No s’ha donat una data de sortida al nou terminal, malgrat que la versió 2.3 d’Android està al caure (probablement per a després de la temporada nadalenca), pel que el Nexus S podria ser presentat en el Mobile World Congress de l’any vinent.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)