Finalment Microsoft es queda amb Nokia

Compartir

Ambdues companyies anuncien conjuntament l’absorció del negoci de fabricació de smartphones de la finlandesa per part de la multinacional nord-americana.

Stephen Elop i Steve Ballmer. Imatge d'arxiu cortesia de Microsoft

Stephen Elop i Steve Ballmer. Imatge d’arxiu cortesia de Microsoft

Es compleix un altre d’aquests típics rumors tan llargament anunciats, l’adquisició de Nokia per part de Microsoft.

Amb un comunicat signat conjuntament per Stephen Elop (President i CEO de Nokia) i Steve Ballmer (CEO de Microsoft), es certifica que la multinacional nord-americana amb base a Redmond adquirirà la divisió de fabricació de smartphones de la finlandesa.

L’arribada de Stephen Elop i la posterior adopció de la plataforma Windows Phone per part del gegant finlandès de la telefonia, llavors en hores baixes sobrepassat per Apple, Samsung, i la plataforma Android en general, amb un Symbian en hores baixes i el que sembla haver estat una veritable “guerra civil” interna per dibuixar un camí de futur, amb una experiència amb Linux materialitzada en Maemo primer i MeeGo després que fou abandonat, van disparar els rumors que tard o d’hora Microsoft es llançaria sobre Nokia per fer-se amb ella.

Per a Nokia, el principal handicap en la seva reconversió cap a Windows Phone i cap a posar en el mercat una gamma de terminals Lumia prou completa per a satisfer les necessitats i els gustos de qualsevol perfil d’usuari, és el temps. La companyia tenia els recursos econòmics per aguantar un temps en solitari fins a posicionar-se en el mercat, quelcom que segons les darreres estadístiques està aconseguint, però sembla que els recursos se li esgotaven.

Microsoft es queda no només amb els mòbils de Nokia, si no també amb els seus serveis per a aquests, i llicenciarà l’ús dels mapes Here per un periode de quatre anys. El nom de la finlandesa es mantindria en el mercat, i l’operació -pendent d’aprovació per part dels accionistes de Nokia- es tancaria al llarg del primer trimestre de l’any vinent.

Sobre la seu i localització de Nokia, actualment a la localitat finlandesa d’Espoo, Microsoft també ha volgut tranquil·litzar, indicant que l’herència de la companyia adquirida “va començar i continuarà a Finlàndia”. Nokia ha estat fins a la data un dels orgulls d’aquesta nació situada entre els països escandinaus i la gegantina Rússia, i sembla que la companyia de Steve Ballmer no vol donar motius als finlandesos per a què li girin l’esquena al seu vaixell insígnia.

La notícia arriba a poques hores per a què es doni el tret de sortida a la fira IFA de Berlín, en la que és segur que aquesta notícia monopolitzarà bona part de l’atenció de la premsa… fins que Apple anuncie els seus nous iPhone (si és el cas) i/o Samsung faci el mateix amb el seu smartwatch.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: