Finalment, Nokia no donarà suport a Symbian més enllà de l’1 de gener del 2014

Compartir

La fabricant finlandesa havia promès donar suport als desenvolupadors per a la seva antiga plataforma de programari fins al 2016, però finalment no serà així.

Corria el mes de maig del 2011 quan el CEO de Nokia, Stephen Elop, va dir aquestes paraules: “Estem en un període en el qual la inversió en Symbian continua“. Aquestes paraules foren dites per a tranquil·litzar els desenvolupadors de Symbian, ja que els donaria suport fins al 2016, ja que després de l’acord amb Microsoft, Windows Phone seria el sistema operatiu dels Nokia.

Però la cosa ha canviat des d’aleshores, i any i mig després que Elop pronunciés aquestes paraules, Nokia forma part de Microsoft després de la compra de la seva divisió de telefonia per part de la companyia de Redmond. Els desenvolupadors de Symbian demanen a crits l’alliberament del codi font del sistema i per acabar-ho de rematar, Nokia confirma que no hi haurà més suport passat l’1 de gener del 2014 per a les plataformes MeeGo i Symbian .

Els posseïdors d’un terminal Symbian o Maemo/MeeGo (Nokia N900 i N9) poden continuar descarregant aplicacions, però els desenvolupadors no podran pujar apps noves, cosa que haurien d’haver pogut fer fins al 2016. Segons la nota de Nokia, la companyia prefereix centrar-se en les gammes Asha i Lumia i, en conseqüència, tallar el suport tècnic als desenvolupadors de Symbian i MeeGo.

Ara mateix Symbian ‘sobreviu’ amb el PureView 808, i MeeGo amb el Nokia N9.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: