Finalment, Skype sortirà a borsa

Compartir

El potencial de la companyia augmenta després del llançament del seu client per a iPhone i la promesa d’un programari per a BlackBerry, però l’actual conjuntura econòmica pot ser el seu pitjor enemic.

Redacció – Si amb anterioritat vam informar que els creadors de Skype podrien recomprar la companyia a eBay, la seva actual posseïdora, aquesta darrera empresa ha donat a conèixer ara que pensa separar la seva filial traient-la a borsa amb una oferta pública. Això implica que qualsevol persona podrà adquirir accions de Skype en el mercat.

El president i CEO d’eBay, John Donahoe, ha reconegut que la companyia que dirigeix no ha estat capaç de trobar les sinergies que es van prometre fa gairebé tres anys en el moment de l’adquisició, malgrat que l’operador de VoIP sí que ha confirmat les esperances que es van dipositar en ell, fent créixer el valor de la companyia i donant-li un futur prometedor.

L’oferta d’eBay es concretarà al llarg dels primers mesos del 2010, malgrat que l’anunci es realitza en un moment dolç per a eBay: tot just després del llançament del seu client per a iPhone 3G i iPod Touch de segona generació juntament amb l’anunci d’una propera versió per a BlackBerry. Més d’un milió d’usuaris van descarregar l’aplicació per a l’iPhone en 36 hores, convertint-la en un èxit instantani. El buzz generat per Skype (terme que defineix la rumorologia a Internet) després d’aquest moviment és més que prometedor, augmentant sense cap mena de dubte la vàlua que tindrà una futura companyia separada operant només en el camp de la VoIP.

Per la seva banda, eBay aprofitarà la venda de Skype per centrar-se en el que és el nucli del seu negoci, les vendes en línia i els sistemes electrònics de pagament. No en va, i a més de ser líder en el camp de les subhastes en línia, també és posseïdora de PayPal, el sistema de pagaments electrònics més popular d’Internet i amb el què va trobar ràpidament la sinergia per enquadrar-lo en la seva activitat principal.

Només un factor juga en contra de l’operació: la situació econòmica actual, que es defineix ràpidament amb dues paraules: crisi o recessió, segons vulguem ser més o menys contundents. Tot i que l’OCDE ja comença a veure tímids senyals de recuperació en algunes economies europees, la fi d’aquest període encara no s’entreveu, pel què aventurar qualsevol data per a la sortida a borsa de Skype (i més si parlem de principis del 2010, una època en la què es preveu que encara s’arrossegarà aquesta crisi) sembla a aquesta alçada un pèl atrevit.

També és moment per observar què faran els dos fundadors de la companyia, Niklas Zennstrom i Janus Friis, de qui com hem dites abans, es va rumorejar aquesta mateixa setmana que volien tornar a comprar Skype.

La borsa no ha reaccionat excessivament bé a l’anunci d’eBay, malgrat que les pèrdues han estat molt moderades, continuant amb la tendència de pujades i baixades de la cotització del subhastador online que presentava en els darrers dies.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)