Firefox 3.6 permetrà conèixer l’orientació del nostre portàtil

Compartir

FirefoxAquesta funcionalitat avançada requereix la presència d’un maquinari concret i serà molt útil en relació a serveis de geoposicionament.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Aquesta tecnologia no és quelcom nou; alguns telèfons mòbils ja la incorporen, fet que ens permet conèixer la nostra orientació exacta per tal de poder emprar serveis de geoposicionament com Google Maps. Però tot i això, si és el primer cop que s’incorporarà en un navegador web de sobretaula, ja que fins ara no gaires ordinadors portàtils han inclòs dispositius d’aquest tipus, excepte alguns MacBook d’Apple i ThinkPad de Lenovo.

L’anunci ha estat realitzat en el bloc de Hacks de Mozilla, en el qual es mostren els avanços més cridaners en matèria de noves tecnologies per al segon navegador web del mercat. Per als programadors de pàgines web, l’API per a l’ús d’aquesta funcionalitat és realment simple, i funciona a partir de codi JavaScript encastat en l’HTML de la pàgina.

Les utilitats que pot tenir aquesta nova funcionalitat són múltiples: des dels anteriorment comentats serveis de geoposicionament fins a jocs d’habilitat en què cal moure l’ordinador per a col·locar objectes en determinats llocs. Un vídeo demo publicat per la mateixa Mozilla ens mostra com Firefox pot moure el contingut de la pàgina web que està renderitzant per tal que, independentment del grau d’inclinació que presenti l’ordinador, la puguem continuar veient en la mateixa posició.

Aquesta tecnologia aconseguirà la seva màxima expressió probablement amb l’ús de Tablet PC’s multitàctils, per als quals Mozilla també està desenvolupant altres tecnologies, ja que és molt més fàcil emprar aquesta funcionalitat en pantalles que podem situar còmodament en pla just sobre una superfície com una taula, sense teclat pel mig.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)