Firefox 4 també per a Android i Maemo

Compartir

FirefoxLa versió beta d’aquest navegador ja es troba disponible per a lliure descàrrega des del lloc web del fabricant.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Mozilla ha decidit entrar amb força en el mercat dels navegadors per a smartphones, en el que ja hi havia posat un peu amb Firefox Mobile per a Maemo, una plataforma l’únic representant de la qual és el N900 de Nokia, però el principal interès de la qual per als desenvolupadors radica en que és la base de MeeGo, pel que programar per a aquesta plataforma és posar les bases per fer-ho per al sistema compartit entre la multinacional finlandesa i Intel.

El motor de renderització de Firefox 4 beta per a dispositius mòbils és el mateix que equipa a la versió d’escriptori, el típic motor Gecko emprat per la Fundació Mozilla. Una altra característica del nou browser és que inclou la capacitat de sincronitzar els preferits, historial, contrasenyes o dades de formularis entre d’altres, amb ordinadors de sobretaula que disposin de la corresponent versió de Firefox.

Per a executar JavaScript, Firefox 4 per a Android i Maemo disposa del motor Jaegermonkey que, segons afirma Mozilla, és més ràpid que els seus homòlegs per a Android, que és on aquest navegador troba la seva principal competència.

Per a més detalls tècnics sobre Firefox 4 beta per a dispositius mòbils, us emplaço a la següent entrada del blog de Matt Brubeck, enginyer de programari a Mozilla.

He buscat l’edició per a la plataforma de Google a l’Android Market i m’ha estat impossible trobar-la-hi, encara que el que sí he pogut veure són alguns fakes, programes que imiten d’una o altra manera el funcionament o l’aparença d’un altre. La descàrrega des de la pàgina web de Mozilla és possible, tot i que cal donar algunes voltes per aconseguir arribar-hi, i desactivar la protecció del sistema que no permet la instal·lació d’aplicacions que no provinguin de l’Android Market.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina