Firefox afegeix Twitter com a opció de cerca

Compartir

Firefox

Incorpora també noves funcionalitats per a Windows, Mac, Linux i Android que simplifiquen la navegació web.

Mozilla, organització global sense ànim de lucre especialitzada en millorar la Web, ha anunciat una nova actualització de Firefox per a Windows, Mac i Linux, i per a l’entorn Android.

L’actualització inclou noves funcionalitats dissenyades per a simplificar la navegació i proporcionar a usuaris i desenvolupadors més control per a personalitzar la seva experiència web.

Firefox per a Mac, Windows i GNU/Linux

Twitter s’inclou ara com a opció de cerca a Firefox per a Windows, Mac i Linux, convertint així en una cosa més senzilla el descobriment de nous tòpics, temes (#hashtags) i usuaris (@usernames). L’opció de cerca de Twitter està actualment disponible per a les versions de Firefox en anglès, portuguès, eslovè i japonès, encara que s’inclouran més idiomes en els propers llançaments.

Firefox permet als usuaris carregar pestanyes sota demanda, accelerant significativament la restauració de sistemes Windows amb un gran nombre de pestanyes. Es pot activar aquesta opció en el Menú de Firefox, sota l’etiqueta Opcions/Preferències ubicada en la pestanya General.

Alguns cops, els usuaris descarreguen programari de tercers i es sorprenen en descobrir que també s’ha instal·lat un nou complement en el navegador sense sol·licitar permís. Com que a Mozilla creuen que l’usuari ha de tenir el màxim control, estan deshabilitant els complements instal·lats per tercers sense permís, permetent a l’usuari seleccionar aquells que desitja conservar.

Mozilla ha estat pionera en incloure la tecnologia WebGL (Web-based Graphics Library, Biblioteca de Gràfics basada en la Web) en Firefox a principis d’any. WebGL és un nou estàndard web que permet a les pàgines i aplicacions web visualitzar gràfics en 3D accelerats mitjançant maquinari sense necessitat d’usar programari de tercers. Firefox afegeix suport per a CORS (Cross-Origin Resource Sharing, Compartició de Recursos d’Origen Creuat), permetent als desenvolupadors carregar textures WebGL procedents d’altres dominis de manera segura. Es pot veure un exemple de WebGL en acció visitant Google MapsGL i descobrint els mapes 3D en Firefox.

Un exemple de WebGL

Un exemple de WebGL

Com a líder en HTML5, Mozilla vol convertir la creació d’apassionants experiències web en una cosa senzilla per als desenvolupadors. Emprant llenguatge simple de marcat HTML5, Firefox permet als desenvolupadors web personalitzar les opcions desplegades amb el botó dret del ratolí, evitant així que hagin de construir el seu propi menú.

Firefox per a Android

Firefox per a Android compta ara amb noves funcionalitats que permeten als usuaris prendre el control de la seva experiència mòbil a la web. Gràcies a Firefox Master Password, l’usuari pot protegir tots els seus noms d’usuari i contrasenyes emmagatzemats. Aquesta possibilitat ajuda a salvaguardar la informació privada de manera confidencial si es comparteix el dispositiu Android o en cas de pèrdua del terminal.

Firefox per a Android

Mozilla també vol fer que les Aplicacions web basades en HTML5 siguin tan senzilles d’usar com les aplicacions natives. Firefox permet als usuaris d’Android afegir icones a l’escriptori que representen qualsevol pàgina o aplicació web desada, de manera que es pugui llançar amb un sol clic.

Per a obtenir més informació:

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: