Firefox OS puja l’aposta baixant els preus

Compartir

Fins a 25 dòlars ha baixat el llistó dels preus Mozilla associant-se amb Spreadtrum, una fabricant de maquinari ‘low cost’. Les operadoras obriran nous mercats per a aquesta plataforma.

S’imaginen pagar uns 20 euros per un smartphone? Naturalment, no els estic parlant d’una primera espasa com ara un Samsung Galaxy S4, un Sony Xperia Z1, o un iPhone 5S, però si un terminal senzill, que admeti apps i connectivitat a Internet amb una pantalla per sota de les quatre polzades i multitàctil. Doncs aquesta és, precisament, l’aposta de Mozilla.

La companyia responsable de Firefox OS ha presentat aquest diumenge, i en el marc del Mobile World Congress, la seva estratègia de mercat i les aliances que la faran possible, i el seu camí passarà per fer baixar dràsticament els preus dels terminals a un nivell al què considera que els dispositius amb Android no podran abastar.

Com i perquè? Fàcil: com ja hem explicat aquí mateix en anteriors ocasions, el sistema operatiu Firefox OS es basa íntegrament en apps que s’executen al servidor, presentant els resultats d’aquesta execució en un navegador. És per això que la potència es requereix a la part del servidor, i no en el telèfon. A canvi, i per a què el terminal desplegui tot el seu potencial, es requereix d’una connexió constant a Internet. En altres plataformes com iOS o Android, es pot treballar, jugar i gaudir de continguts estant desconnectat, quelcom que és impossible en el sistema de Mozilla.

Tornant al principi de la nostra explicació, un terminal per sota de 30 dòlars només és possible amb la premisa explicada i amb un fabricant de maquinari de baix cost, i aquest darrer és el cas de Spreadtrum, fabricant de solucions mòbils econòmiques.

A més de l’acord amb Spreadtrum, també ha estat anunciat que Telefónica -operadora que ha apostat des del primer moment per Firefox OS- posarà a la venda terminals funcionant amb aquesta plataforma en set mercats del centre i sud d’Amèrica (Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Nicaragua, Panamà, Argentina i Equador) i Alemanya. Actualment, els terminals Firefox OS es venen en quinze mercats, incloent-hi l’Estat Espanyol i diversos mercats llatinoamericans.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: