Flappy Bird esdevé una amenaça

Compartir

Imitacions fidedignes del joc contenen malware que pot copiar informació sensible o, fins i tot, provocar pèrdues econòmiques al posseïdor del terminal.

D’ençà que el creador del reeixit joc Flappy Bird va anunciar-ne la retirada de les botigues d’aplicacions de les dues plataformes per a les quals estava disponible (Android i iOS), s’ha produït una petita allau de jocs que clonen el funcionament d’aquest ‘hit’ dels jocs casual, ja sigui substituint el protagonista per un porc o un altre animal, o bé modificant lleugerament el títol o afegint algun canvi a la mecànica.

Però, a més d’aquests, i fora de les botigues d’aplicacions, també ens trobem amb algun clon exacte del qual se n’afirma és l’autèntica aplicació, l’APK per a instal·lació de qui vulgui gaudir del joc original. Amb aquestes versions, que apareixen en fòrums d’usuaris i en cenacles que acullen internautes i aficionats als videojocs, cal anar amb molt de compte, ja que normalment es tracta d’imitacions molt bones a nivell gràfic i funcional que amaguen sota el capó qualsevol tipus de malware.

Aquest malware pot realitzar diverses accions pernicioses per a l’usuari, com ara robar informació sensible (contrasenyes, números de compte corrent,…) o enviar missatges a números de tarifació especial, amb la consegüent despesa econòmica que això representa per al posseïdor del terminal.

La senzillesa a nivell gràfic i de mecànica de joc de Flappy Bird fa que sigui molt fàcil de copiar per a qualsevol programador amb un mínim de coneixements. Si, a més, aquest pot disposar d’un original per poder veure amb detall els elements del joc original i clonar-los, la seva tasca és realment senzilla.

Així que si sou aficionats al joc Flappy Bird, i davant la manca d’aquest, molt de compte amb les imitacions.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: