Flickr tindr? servei de v

Compartir

Segons informa un dels columnistes de CNET News.com, la versió beta d’aquest nou servei podria ser llançada dins de pocs mesos.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Yahoo! sembla voler obrir un nou front contra Google en la particular guerra que enfronta als tres grans d’Internet (Microsoft i les mateixes Yahoo! i Google), i per a això emprarà un dels serveis líders dels que disposa: Flickr.

Darrere d’aquest estrany nom s’hi amaga un dels puntals de la Web 2.0 que permet als seus usuaris penjar fotos a la Xarxa, compartir-les i crear una comunitat al seu voltant. Inicialment creat per una companyia canadenca que fou adquirida fa ja gairebé tres anys per Yahoo!, Flickr ha aconseguit la seva màxima esplendor i difusió amb aquesta darrera, arribant a superar a altres serveis semblants de la competència i marcant les pautes de la resta de serveis d’emmagatzematge de fotografies en línia. És un d’aquests pocs casos en els quals Google s’ha vist superada per una altra companyia en tema de serveis en línia.

Segons informa en el seu bloc Dan Farber, columnista de CNET News.com (rotatiu dedicat a l’actualitat tecnològica), Flickr llançarà en fase beta un servei semblant al que ja ofereix per a les fotografies però en vídeo, permetent als internautes emmagatzemar i compartir les seves creacions de vídeo. No n’han transcendit més detalls, encara que Farber cita com a fonts de la seva informació a Stewart Butterfield (un dels cofundadors de Flickr) i a Kakul Srivastava (Directora de Gestió de Producte de Flickr).

El servei de vídeo de Flickr no haurà de ser, segons argumenta Farber, una competència que simplement iguali l’oferta de YouTube, sinó que s’haurà d’integrar de manera transparent amb el servei de fotografies per a què els usuaris actuals no el rebutgin com una cosa estranya i en canvi l’adoptin com a quelcom natural.

Yahoo! ja disposa del seu propi servei de vídeo en línia, però a diferència de YouTube, el seu impacte al mercat és mínim, pel què l’opció Flickr sembla idònia per contraatacar a Google en el seu propi terreny, en un sector en el qual domina àmpliament.

Guillem Alsina