Flipboard: possible compra per a Google?

Compartir

És casual que aquesta app per a crear publicacions a mida surti per a Android incloent suport per a Google+ i YouTube? L’autor d’aquest article pensa que pot ser, però que també pot ser causal.

Flipboard per a Android en un terminal de Samsung

Flipboard per a Android en un terminal de Samsung

Recentment, una altra aplicació que ha guanyat fama i fortuna a l’entorn iOS com és Flipboard, ha donat el salt a l’entorn Android, com ja va fer Instagram en el seu moment just abans d’anunciar-se la seva adquisició per part de Facebook, una cosa que, tot i això, s’estava cuinant des de temps enrere abans de l’anunci de la compra.

La sortida de Flipboard per a Android no s’ha produït de manera instantània, publicant la seva app en Play i ja està, si no que al principi va ser inclosa en determinats models com el Galaxy S3 de Samsung i, finalment, ha aparegut per a qualsevol smartphone en Google Play, malgrat que el text que l’acompanya indica que tal app no està optimitzada per a tablets, essent recomanable només per a telèfons.

La sortida de Flipboard es va produir de la mà de la mateixa Google, que va recolzar obertament la iniciativa. Tot i l’èxit d’aquest programa que feia que gran nombre d’usuaris de la plataforma del robot verd el desitgés (una cosa semblant al què ja va passar amb Instagram), és competència directa d’un producte de la companyia del cercador, Currents, que persegueix el mateix objectiu: oferir a l’usuari continguts online presentats en forma de revista o diari.

La pragmàtica del mercat ens podria dur a pensar que, tot i la competència, Google doni la benvinguda a Flipboard com un atractiu més que té la seva plataforma de programari Android en haver-li robat una altra exclusiva a iOS. Però també hi ha una altra alternativa: la possibilitat d’una adquisició.

No hi ha ni tan sols rumors, és una opinió meva, però davant del relatiu fracàs de Currents, potser un tracte entre Google i Flipboard ja estigui a la cuina o, fins i tot, estigui a punt ja de ser servit, i la sortida per a Android només sigui el preludi de l’anunci, en un moviment semblant al què Facebook va fer amb Instagram.

En qualsevol cas, i en absència dels rumors que habitualment precedeixen aquest tipus de tractes, només puc formar-me il·lusions però també llançar una recomanació: Flipboard té una bona base de clients (que probablement supera en nombre a Currents), fama i possibilitats, a més d’un equip de desenvolupament al seu darrere que es dedica en exclusiva a millorar-lo. Adquirir aquesta companyia li comportaria a Google la substitució d’un Currents que no ha acabat de quallar per un altre producte que ja té el seu públic i moltes possibilitats davant d’ell.

A més, integrat en l’estructura de Google Play, pot rivalitzar amb el programa d’Amazon per a publicacions, de manera que blogs i magazins podrien usar Flipboard per a crear les seves revistes interactives que es distribuirien a la botiga de continguts de la companyia del cercador, de pagament o gratuïtament.

L’únic entrebanc és que, de seguir per aquest camí, Flipboard sota iOS estaria condemnat, tenint en compte la “mania” que Apple els té a les botigues de terceres parts sobre la seva plataforma… i no oblidem que a aquesta “mania” s’encavalca amb la que també li té a Google la companyia de Cupertino. Tot i això, de dur-se a terme, penso que l’operació donaria com a resultat un Android més atractiu per a l’usuari consumidor de continguts.

L’absorció també carregaria contra Amazon i la seva botiga Kindle en un moment en què s’especula amb operacions de gran envergadura per part de l’empresa fundada per Jeff Bezos.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: