Flumotion, tecnologia de streaming multiplataforma

Compartir

Aquesta empresa catalana és líder en proporcionar continguts d’àudio i vídeo als internautes, permetent als seus clients crear els seus propis serveis independents de plataformes com YouTube, que a vegades no donen la qualitat desitjada.

Redacció – Aquesta és sense cap mena de dubte l’era de l’àudio i vídeo a través d’Internet. Però per a moltes necessitats, la qualitat que ens ofereixen llocs com YouTube i la dependència que aquests ens provoquen de serveis externs, fan més aconsellable l’establiment d’un servei de vídeo propi, allotjat en el nostre servidor. Aquí és on entren en joc una sèrie de consideracions com la tecnologia a emprar o el còdec a adoptar entre d’altres.

Flumotion és una empresa nascuda a Barcelona en el 2006 justament amb el propòsit d’alleujar als seus clients d’aquests petits -però necessaris- detalls, emprant a més una tecnologia multiplataforma que permet que els continguts siguin vistos en els principals sistemes del mercat. Entre els seus clients s’hi compten els principals canals de televisió del país, com Grup Flaix, RTVE (Ràdio Televisió Espanyola), Antena3, Tele5 o Yes.fm així com altres empreses de talla mundial com l’automobilística BMW. Entre els seus partners s’hi troben empreses de la talla de Telefónica, British Telecom o NTT Europe.

La tecnologia de Flumotion és de desenvolupament propi, fruit d’un procés de R+D (recerca i desenvolupament) de més de dos anys i mig i comprèn tot el procés d’entrega de continguts i qualsevol aspecte relacionat, com la inserció de publicitat, autenticació d’usuaris, solucions de pagament o gestió de drets d’emissió.

En funció del que necessiti el client, Flumotion proporciona tres tipus de producte:

  • Flumotion Streaming Platform (Content Delivery Network): plataforma multiformat, versàtil i flexible pensada per a mitjans de comunicació i portals d’Internet que requereixin d’una infraestructura robusta i fiable capaç de suportar importants càrregues de tràfic i milers d’usuaris concurrents mantenint una qualitat màxima en el servei. Es tracta d’una solució end-to-end, capaç d’emetre en directe ‘live’ o sota demanda, tant continguts d’àudio com de vídeo i en qualsevol dels formats estàndards a Internet (des de Windows Media, MP3, Flash, H.264, AAC, MOV, fins al format lliure OGG-Vorbis-Theora, el què permet als seus clients donar servei a usuaris de Linux, Mac i Windows, indistintament).

  • Flumotion Streaming Server (Programari): El servidor de streaming de Flumotion és el nucli del programari que corre sobre la plataforma comercialitzat com a producte. El programari permet els processos d’encoding i de streaming, a més de mantenir les característiques més destacables de la plataforma: multiformat i solució end-to-end. Respon a dues tipologies de client. Els que prefereixen gestionar directament els seus fluxos, o que ja disposen d’infraestructura però requereixen d’un programari amb els mateixos avantatges de la plataforma; o empreses B2C per a les quals el streaming de continguts no és el seu principal negoci, però volen una eina per a fer màrqueting online emprant vídeos dels seus productes o serveis.
    Flumotion Streaming Server és 100% modular, el què permet diferents arquitectures i així adaptar-se a diferents necessitats amb preus molt competitius. Hi ha una versió de Programari Lliure (amb formats no propietaris).

  • Flumotion WebTV: Completa plataforma de publicació per a vídeos a Internet pensada per oferir la millor experiència d’usuari. Incorpora eines web 2.0 per a multiplicar les visites buscant generar viralitat (la solució està enllaçada amb les webs socials més importants), un mòdul de publicitat avançada que permet incrustar publicitat en formats “rich media” directament en els continguts (contempla la integració amb “ad servers”), i un intuïtiu back-office de gestió dels continguts amb completes estadístiques sobre el tràfic gestionat i el consum dels vídeos. Tot això està perfectament integrat en la plataforma Flumotion, que en ser multiformat obre nous canals amb els usuaris i permet el consum dels continguts “en qualsevol moment i en qualsevol lloc” (iPhone/iPod, dispositius mòbils, Media Center i ordinador).
    La solució s’ofereix com un únic paquet que es comercialitza com un servei (Software as a Service) que evoluciona incorporant noves funcionalitats. Flumotion WebTV, és una potent solució pensada per a rendibilitzar els continguts dels grups de comunicació a Internet, i com a eina de màrqueting capaç de rendibilitzar el tràfic i fidelitzar els seus usuaris.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)